157 Views

Sandnes Judoklubb tok tidligere i høst initiativ til å få gjennomført et arrangørkurs, både for å få utdannet flere nye stevnearrangører i klubben og generelt å lære mer om faget stevnearrangering.

NJF har i lengre tid jobbet med Arrangørstigen, som er et nytt utdanningsløp for stevnearrangører. Nivå 1 ble ferdigstilt i 2017, mens nivå 2 er ferdigutviklet i år.

Ni deltakere deltok på stevnelederkurs i Sandnes 6/10. Her er alle samlet sammen med kursholder Hans Engebretsen.

I Sandnes ble det søndag 6. september avholdt et Grunnkurs for stevne- og sekretariatsledere med 6 deltakere, 5 fra Sandnes Judoklubb og 1 fra Gausel Judoklubb. Dette kurset gjennomgår blant annet emner knyttet til regelverk, Judoshiai, samt stevne- og sekretariatslederens rolle og ansvarsområder.

En måned etter grunnkurset var vi tilbake i Sandnes for å grave dypere inn i stevnelederens rolle under nasjonale judostevner. Det ble gjennomført et Videregående kurs for stevneledere.

Begge kursene krever at deltakerne gjennomgår praksis på et judostevne før de får tildelt lisens. Sandnes JK skal lørdag 19. oktober arrangere Vestlandscup som er et nasjonalt judostevne der deltakerne får testet seg i praksis.

Her er en liten rapport fra kursholder som gjennomførte Stevnelederkurset i Sandnes 6. oktober:

«Søndag 6/10 holdt jeg for første gang et videregående kurs for Stevneleder. Kurset samlet til sammen 9 deltagere, 6 fra Sandnes Judoklubb og 3 fra Gausel Judoklubb. Kurset er lagt opp med stor grad av gruppearbeid og diskusjoner i plenum. Deltagerne var veldig engasjerte, og vi fikk mange gode diskusjoner rundt organisering av stevner og stevneleders oppgaver før, under og etter stevnet. Jeg ønsker å takke alle deltagere som ofret en flott høstsøndag ute i sola for å bidra til bedre kvalitet på norske judostevner!»

Hilsen
Hans Engebretsen
Kursholder

Lill Merethe Tjeldvoll

Ansvar: Organisasjon | Telefon: 21 02 98 23 | Mobil: 45253401

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier