369 Views

Sande SK judo gjennomførte en god NM-helg.

Det var som ventet Ippon judoklubb og Trondheim Judokwai som ble de beste klubbene, men NJJK, Levanger og Sande tok også mange individuelle medaljer.

En annen ting som er positivt for norsk judo er at utøvere fra nye klubber som for eksempel Karmøy, Lillehammer og Sandstad også var med. Antallet deltagere og deltagerklubber var veldig bra.

Det blir også lagt merke til at det er flere og flere utøvere i u18 som holder høyt nivå, og at disse også hevder seg meget godt i u21.

Jr-NM 2019 ble avholdt i Sandehallen. FOTO: Christian Wolff/judobilder.org
Mange spennende kamper ble utkjempet under årets Jr-NM i Sande. FOTO: Christian Wolff/judobilder.org

Arrangør hadde fått støtte til lys og lyd, slik at det blir litt trøkk rundt finalene. Dette fungerte godt og er med på å gjøre stevner mer publikumsvennlige.

Lag-NM hadde som vanlig høyere puls enn det individuelle mesterskapet, og det var veldig gøy å se samholdet internt i klubber og regioner. Mye trøkk på tribunen er gøy. Det var Trondheim Judokwai som ble beste klubb i lag-NM med 2 gull og to sølv. Ippon JK og Region Sør tok også gull i henholdsvis U21 Herrer og U21 Mix. Gøy med litt regional spredning på medaljene. Nevnes bør også Haugesund Atletklubb som virkelig har noe på gang.

Under åpningen av stevnet sa undertegnede at arrangør Sande SK-judogruppa på forholdsvis kort har tid blitt et kraftsentrum i norsk judo. De er en stor klubb på landsbasis og er spesielt store med tanke på de ca. 10 000 innbyggerne i kommunen. At de også har utøvere som gjør det godt internasjonalt, og har blitt en av landets beste arrangører sier oss at det er ildsjeler som har lagt ned ekstraordinært arbeid i Sande, og vi hører også at spennende saker er i gang med anleggsbygging. Stevnet ble trygt ledet av Simon Gerhardsen og Sven-Ove Johansen.

Alfredo Chinchilla ble tildelt 6. dan under Jr-NM i Sande. FOTO: Christian Wolff

Det ble stor applaus i salen da Alfredo Chinchilla fikk sin honorære 6. dan. NJJK har vært klar over denne utdelingen en tid, og veldig gøy at han faktisk ikke visste noe om dette på forhånd. Alfredo er blant Norges mest meritterte utøvere og eneste nordmann som har vunnet kamper i OL. Hans tekniske kunnskapsnivå er høyt, og som trener deler han gjerne av sin kompetanse med andre.

Geir Åstorp Reehorst ble tildelt honorær 5. dan og utmerkelse i sølv for sitt arbeid på mange ulike nivå i norsk judo. Geir var president i NJF i forrige periode, har ledet historikk-prosjektet, og ledet jubileumsprosjektet i forbindelse med NJFs 50 års jubileum. Geir startet med judo på 70-tallet, men har gjort comeback på matta i voksen alder, og er også aktiv i kata-miljøet i Oslo.

Alt i alt var årets junior-NM i Sande et meget vellykket arrangement, og det virker som delingen av ungdom/junior og senior NM har fungert godt.

Offisielle resultater finnes her, og kampskjemaer finnes her.

Jørgen Hillestad
President NJF

Stine Lastein

Generalsekretær | Telefon: 21 02 98 21 | Mobil: 93441760

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier