252 Views

Senior-NM ble arrangert i forbindelse med NM-veka, et arrangement som var et samarbeid mellom NIF, NRK og 16 ulike særforbund. Det ble kåret norgesmestere i 24 idretter og 8 kongepokaler ble delt ut.

Kongepokalene ble vunnet av Geir Bjerknes, BK judo, og Rosa Alsgaard, Ippon JK. FOTO: Christian Wolff/ judobilder.org
Medaljevinnere i lagkonkurransen for herrer. FOTO: Christian Wolff/judobilder.org

Judoarrangementet ble avholdt i Sandeshallen, med Sandnes Judoklubb som teknisk arrangør. Nytt for i år var at senior-NM ble avholdt avskilt fra de aldersbestemte klassene og at lag-konkurransen ble avholdt dagen etter individuelle klasser.

Både individuelle finaler og lagfinale ble vist på NRKs sendinger. FOTO: sportfotos24

Det uvanlige tidspunktet skapte i forkant spenning i forhold til antall deltakere. Etter påmeldingsfristen var gått ut talte arrangøren i overkant av 70 påmeldte deltakere i individuelle klasser (litt flere enn det vanlig). Noe som tyder på at judo-Norge ønsker denne typen arrangement velkommen. I tillegg var det 10 lag som var påmeldt, til tross for at lagkonkurransen gikk dagen etter de individuelle klassene.

Vi hadde besøk av NRK begge dager, som filmet mye judo både onsdag og torsdag. Alle finalene ble sendt i opptak, og selv om sendingene ikke ble som opprinnelig planlagt ihht tidspunkter, må vi kunne si at dekningen av årets NM var svært positivt for idretten vår. Ekspertkomentator for NJF var Esther Myrebøe. Gå inn på NRKs nettsider for å se sendingen i sin helhet. I tillegg til finalene, ble vår fremste utøver Madelene Rubinstein invitert til NRKs kveldsstudio for å snakke om sin satsing mot OL 2020.

Geir Bjerknes, BK judo, og Rosa Alsgaard, Ippon JK, vant kongepokalene, begge for første gang, i henholdsvis Åpen klasse herrer -73 kg og Åpen klasse damer uten vektbegrensning.

Ippon JK stod igjen som helgens vinnere, med 7 norgesmestere i individuelle klasser, og lag-gull både i herrer og mix-klassen.

Flere bilder fra stevnet kan ses på judobilder.org og på Sportfotos24. Kampskjemaer og opptak av live-stream ligger på live.judo.no. Offisielle resultater judo.no/utoverinfo/resultater/.

NJF retter en stor takk til teknisk arrangør Sandnes Judoklubb og andre frivillige fra regionen som bidro til at dette ble et vellykket og strømlinjeformet arrangement.

Vi håper å kunne gjenta dette til neste år, planlegging av NM-veka 2019 er allerede i gang.

Med vennlig hilsen,
Stine Lastein
Fagsjef
Norges Judoforbund

Stine Lastein

Generalsekretær | Telefon: 21 02 98 21 | Mobil: 93441760

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier