388 Views

Reisebrev fra Kim G. Andersen.

I helgen ble det avholdt samling for trenere med bestått trener 1 – lisens i Bjølsenhallen (Sagene IF) Oslo. Instruktører var Jana Scheffold, U18 Koordinator og Trenerkursinstruktør, og Kim G. Andersen, U18 Utviklingstrener og Trenerkursinstruktør.

Lørdagen startet med at vi fulgte Landslagstreningen ledet av Landslagstrener Martin Thiblin. Under lunchen ble vi enda bedre kjent med hverandre og diskuterte landslagstreningen.

Etter lunch holdt Sportssjef Tore et innlegg om trenergjerningen og trening av barn. Engasjerte deltagere stilte spørsmål og diskuterte flittig. Etter Sportssjefens innlegg ble det Tachi-Waza-gjennomgang av Kim med fokus på hvordan lære bort Koshi-Waza og gjennomføre Kuzushi, Tsukuri og Kake stillestående og i bevegelse med Tsurikomi-Goshi som eksempel-teknikk. Dagen på Judomatta ble avsluttet med gruppeoppgaver / case; hvordan formidle kompliserte teknikker til yngre utøvere. Valgte teknikker var Utsuri-Goshi og Ura-Nage. Vi avsluttet dagen med middag på Døgnvill.

Tilbakemelding fra to av deltakerne:

– Dette har vært veldig gøy. Jeg har lært mer om å være trener, i tillegg til å fått knyttet kontakt med andre trenere. Jeg bli kjent med flere og med folk som jeg kan snakke om hvordan det er å være trener.

– Det var bra. Det er bra for nyutdannede trenere å være med på denne typen samling. Det er en bra innledning til trenerverden for nyutdannede trenere og en god oppfriskning for de som har vært trener en stund allerede.

Søndagen startet med Ne-Waza, hvor Jana og Kim viste hver sin teknikk med snuing. Etter dette ble det Ne-waza-case; overgang fra TW til NW fra O-Soto, O-Uchi og O-Goshi. Økten ble avsluttet med gruppebilde. Etter lunch ble det gjennomgang av etiske forhold med videoeksempler og spørsmål fra NIF. Vi oppsummerte og avsluttet søndagen ca. kl. 14.

Tusen takk til alle for inspirerende og lærerik samling! Og stor takk til NJF og Green Hill for splitter nye IJF-Godkjente Judodrakter til alle deltakerne!

Sven Sodal

Ansvar: Utvikling | Telefon: 21 02 98 21 | Mobil: 91146719

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Sosiale medier