192 Views

Julie Wikdahl fra Trondheim Judo Kwai tok forrige uke gull i det første offisielle europamesterskapet for utøvere med utviklingshemming. Dette betyr at Julie nå innehar både verdensmestertittel og europamestertittel! I tillegg gikk hun til topps i British Open.

Julie Wikdahl, nybakt Europamester. FOTO: Ståle Wikdahl

Julie har finslipt formen i hele sommer med kondisjonstrening og teknikktrening. I de siste ukene før EM har det vært fokusert mye på Ashi Waza. Noe som viste seg å gjøre utslag.

Onsdag morgen var vi tidlig opp, om å gjøre å komme seg tidlig til innveiing og akkreditering. Etter lunsj var det klart for divisjonering / randori. Julie kom i en gruppe med engelske og tyske jenter. De engelske har hun møtt tidligere i Amsterdam, mens de tyske var ukjente, og vi var selvsagt veldig spente hvordan det skulle gå.

Torsdag var kampdag, de innledende kampene gikk greit og Julie hadde full kontroll. I finalen møter hun ei tysk jente finale. Etter to minutter kaster Julie en O soto gari og får inn et holdegrep. EM-gullet er sikret.

Lørdag arrangeres British Open og gullet fra 2016 skal forsvares. Her var det litt dårligere påmelding enn 2016, men likevel ikke noe å si på nivået. Julie havner i en gruppe med tre andre jenter. Hun vinner alle sine tre kamper overraskende greit. Sommerens trening har gjort utslag.

To gull av to mulige i London er ikke dårlig utbytte, og i tillegg en norsk europamester.

Ståle Wikdahl
Coach

Stine Lastein

Generalsekretær | Telefon: 21 02 98 21 | Mobil: 93441760

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier