247 Views

Nesodden judoklubb har gjort det til en tradisjon å delta på et stort internasjonalt stevne for personer med funksjonsnedsettelser hvert år. I år var intet unntak: Syv utøvere og to trenere tok turen til Ravenna i Italia for å måle krefter med utøvere fra hele verden. Lise E. Borgersen gjorde rent bord og vant alle sine kamper – dermed ble det gull til Lise!

Fornøyde utøvere og trenere fra Nesodden Judoklubb.
Fornøyde utøvere og trenere fra Nesodden Judoklubb.

«Jeg er utrolig stolt» sier Lise, men hun synes vi bør nevne de andre utøverne også. «Alle fikk medalje» sier hun og ramser opp: «Fordelt på syv utøvere tok vi hele ett gull, tre sølv og tre bronsemedaljer. Vi har fått nye judodrakter med norsk flagg og vi har fått overtrekksdrakter med navn». Utøverne har blitt sponset med splitter nye drakter med det norske flagget på, forteller trener Alexander Lange. «De var mildt sagt stolte av å kunne bære det norske flagg i strid!»

Vegar har fått holdegrep.
Vegar har fått holdegrep.

Ansvarlig for utøvere med funksjonsnedsettelser i Nesodden judoklubb, Wibecke Holm Jøsang, forteller at i år har klubben vært veldig heldig. Ikke bare har klubben fått drakter og tøy fra Norges Judoforbunds sponsorer, henholdsvis Green Hill og Select, men ExtraStiftelsen har tildelt klubben 100 000 kr som blant annet skal brukes på aktivitet, reiser og trenerutvikling.

ExtraStiftelsen deler hvert år ut midler til prosjekter som er med på å fremme helse og aktivitet i samfunnet. Nesodden judoklubb fikk støtte til Italia-reisen og til å arrangere en åpen treningsleir for personer med funksjonsnedsettelser. Leiren arrangeres i klubbens lokaler 23.-25. september med utøvere fra Norge, Sverige og Nederland.

For at så mange utøvere som mulig kan få mulighet til å komme vil leiren være helt gratis, forteller Jøsang. Så vel trening, mat og opphold vil bli dekket med midlene fra ExtraStiftelsen. Klubben har også fått kulturmidler fra kommunen, og Spiskammerset sponser oss med deler av maten. På denne måten blir det et arrangement for alle og deltakerne trenger ikke å betale for verken seg selv eller ledsager. Det er også opprettet en støtteordning for trenere fra andre klubber hvor man kan søke om refusjon av reiseutgifter i forbindelse med leiren.

For trenerne Bjørn Solbakken og Alexander Lange er deg godt å se at treningen bærer frukter. Enda mer gledelig er det å se at utøverne gjennom idrett opplever mestring, glede og likeverd. Det kan ikke overdrives nok hvor viktig idrett og sosial aktivitet er for samfunnet. Nesodden judoklubb vil fortsette sitt arbeid for å bidra. «Jeg er stolt av å kunne få være med denne gjengen på tur» avslutter trener Bjørn Solbakken.

Wibecke Holm Jøsang,
Nesodden Judoklubb

Stine Lastein

Generalsekretær | Telefon: 21 02 98 21 | Mobil: 93441760

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier