392 Views

Julie Wikdahl fra Trondheim Judokwai gikk til topps i verdensmesterskapet for utøvere med spesielle behov som ble arrangert i Köln 19.-22. oktober.

Julie har mottatt gullmedalje. FOTO: Ståle Wikdahl

Dette er det første verdensmesterskapet for denne målgruppa som er godkjent av det internasjonale judoforbundet (IJF). Julie var den eneste utøveren fra Norge, totalt var det rundt 140 deltakere fra hele 14 nasjoner. Det ble konkurrert i to klasser, og Julie vant nivå 2, forteller trener og pappa Ståle Wikdahl.

Etter innveiing havnet Julie i klassen -70 kilo, en klasse over det hun normalt konkurrerer i (-63). I denne klassen møtte hun utøvere som var ett hode høyere, og da ble det mer «kraftjudo», sier Wikdahl.

I finalen var Janine Dietert fra Tyskland motstander. Når det virkelig gjelder, greier Julie å hente frem det lille ekstra som trengs for å vinne. I finalen var hun rolig og gjorde det hun fikk beskjed om. Hun holdt seg i bevegelse, skiftet retning og grep ofte, kontret det første angrepet med en Tani otoshi og fikk en Waza ari, fikk så inn to O soto gari og vant kampen med tre veldig klare Waza ari, forteller Ståle Wikdahl.

Gullet ble feiret på italiensk restaurant. Pizza er tingen for en sliten verdensmester.

Per-Einar Johannessen
Informasjons- og fagkonsulent paraidrett
Norges Idrettsforbund

Stine Lastein

Generalsekretær | Telefon: 21 02 98 21 | Mobil: 93441760

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier