123 Views

Lise Erika Borgersen har fortsatt bare hvitt belte i judo, men overrasket med gode teknikker mot høyere graderte motstandere på judostevne for Special Needs i Ravenna, Italia 8-12. mai.

Nesodden JK sine utøvere
Nesodden JK sine utøvere

Nesodden judoklubb reiste for 6 gang til judostevne for Special Needs i Ravenna Italia. I år var det hele 5 utøvere med. Allerede på vei ned på torsdag startet dramatikken da flyet kjørte på en fugl under avgang fra Frankfurt mot Italia. Vi lurte på om vi skulle få servert brent kylling da hele kabinen luktet. Vi skjønte fort at noe var galt da flyet raskt sluttet å stige og motorene ble slått av og på. Vel tilbake i Frankfurt ble flyet møtt av mange brannbiler og ambulanser ved landing.

På fredag når konkurransen nærmet seg var Katarina F. Norberg veldig usikker på om hun skulle klare å konkurrere, men når hun først kom ut på judomatta slo hun alle sine motstandere og kunne smykke seg med nok en gullmedalje.
n2014_specialneeds_italia_02

Vidar Johansen og Vegar Krange havnet denne gangen i en stor klasse, -73 kg. Vegar vant første kampen og kom videre i neste pulje. Vidar kom videre tross tap i den første kampen da hans første motstander kom helt til finalen. Vidar og Vegar måtte kjempet seg gjennom flere kamper, men motstanderne var for sterke og de måtte nøye seg med 4 og 5.plass.

Lotte Tvedt kastet seg ut i første kampen med stor lyst til å vinne. Hun gikk veldig bra, men motstanderen klarte å få inn et kast på henne i siste sekund. Lotte fortsatte å kjempe mot flere tøffe motstandere. Etter flott innsats fikk Lotte velfortjent en bronsemedalje. «Jeg er imponert over hva denne gjengen kan og får til», sier trener og ledsager Mona Jacobsen som var med for første gang.
n2014_specialneeds_italia_03

Etter endt konkurranse og premieutdeling kunne vi nyte 28 grader i Ravenna og sosiale arrangementer. Lørdag gikk de over 100 deltakerne i parade gjennom byen, dans foran rådhuset og ordføreren i Ravenna holdt tale. Det er flott å se at mennesker med litt andre behov få en så flott mottakelse.

«Det som var mest rørende å oppleve for meg der jeg stod, var å se en skoleklasse med vanlige ungdom komme syklende og både lærer og elever danset sammen med de psykisk funksjonsnedsatte. Jeg ble fortalt av våre nederlandske og brasilianske venner, at disse elevene hadde dukket opp i fjor og ble dratt inn i dansen. I år kom de for å bli med igjen», sier reiseleder og trener Wibecke Holm Jøsang.

Kristoffer Halmøy

Telefon: 21 02 98 20 | Mobil: 97574991

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier