198 Views

Første helg i september arrangerte Nesodden judoklubb en treningssamling for para-utøvere. Samlingen var en del av NJFs prosjekt som er sponset av Landsforeningen for Norges Barne- og ungdomsorganisasjoner. Rapport er skrevet av Wibecke Jøsang.

1.– 3.september samlet Nesodden folk i Norge som driver med parajudo (judo for mennesker med funksjonsnedsettelse). I tillegg kom det 10 stykker fra Sverige som ville være med på samlingen.

Mange ivrige utøvere og trenere. FOTO: Wibecke Holm Jøsang
God innsats på matta. FOTO: Wibecke Holm Jøsang

Nesodden judoklubb har drevet parajudo siden 2002 og får stadig flere utøvere med en eller annen form for funksjonsnedsettelse. «Alle er velkommen til oss og alle kan drive judo» er klubbens motto.

Det er andre året Nesodden judoklubb prøver seg på en nasjonal samling. Hensikten er å skape et miljø for parajudo i Norge ved å få flere klubber å tilrettelegge for utøvere med spesielle behov.

I år hadde vi trenere, ledsagere, familiemedlemmer og utøvere fra Sande, Stavanger, Trondheim, Kumla parajudo (Sverige) og Nesodden. Til sammen var vi 17 utøvere og 20 andre. Det var god stemning på judomatta gjennom 7 timer trening.

I løpet av de tre dagene hadde vi 4 treningsøkter. Alle klubbene fikk tildelt en trening slik at vi fikk se litt fra de andre klubbene og hva de gjør der. På den måten kan vi lære av hverandre.

Fredag kom alle kl.18.00 og vi trente i 90 minutter før vi fikk servert gryterett laget av Nesoddens trener Bjørn. Deretter dro alle som var på besøk utenfra til Furukollen på Svestad der de ble innkvartert for overnatting. Furukollen er et vakkert sted på Nesoddens vestside der man før innkvarterte slitne husmødre og hva passer vel bedre en å innkvartere slitne judoutøvere.

Lørdag var det 2 økter med trening. Lørdag kveld dro vi alle til Furukollen på fest. Trondheim hjalp til sammen med Nesodden med å lage taco til alle. «Skotten» fra Skien kom for å spille og showe for oss gjennom kvelden. Det skapte masse latter, spesielt når han gjennom sang fortalte hva skottene hadde under kilten.

Søndag var det igjen trening og vi avsluttet med varm suppe laget av gode hjelpere fra Nesodden. Det var en vellykket samling med erfaringsdeling, nye bekjentskaper og samhold. Gleder oss allerede til neste gang.

Wibecke Holm Jøsang
Råd for para-judo og Nesodden Judoklubb

Stine Lastein

Generalsekretær | Telefon: 21 02 98 21 | Mobil: 93441760

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier