479 Views

9-10. april ble det arrangert Beng Memorial Dutch Open i Bewervijk, Amsterdam. Dette er det største Special Needs (SN) judostevne som har blitt arrangert i Nederland noen gang. Norge var representert med to utøvere fra Trondheim Judo Kwai, som har all grunn til å være fornøyde med innsatsen.

Eivind Fladvad imponerte i sitt første internasjonale stevne . FOTO: Ståle Wikdahl
Eivind Fladvad imponerte i sitt første internasjonale stevne . FOTO: Ståle Wikdahl

Judostevnet i Nederland er en turnering som arrangeres årlig og tiltrekker seg deltakere fra hele Europa. I år var over 320 deltakere påmeldt – det høyeste antallet noensinne. Julie Wikdahl og Eivind Fladvad, begge fra Trondheim Judo Kwai, representerte Norge.

For Eivind var dette hans aller første judostevne, og han kjempet seg til en imponerende sølvmedalje. Han havnet i en stor gruppe og fikk 6 kamper, hvor 4 endte med seier. Julie, som begynner å bli en meritert konkurranseutøver, fikk 4 kamper hvor to endte med seier. Med dette kapret hun bronsjen.

Lagleder Ståle Wikdahl var meget fornøyd med utøvernes innsatsen. I tillegg til å være coach deltok han på et SN dommer- og trenerseminar som ble arrangert i forbindelse med turneringen. Seminaret var det første i sitt slag og ble organisert av den nyopprettede International Special Needs Judo advisory/development committee som skal jobbe med utvikling av SN judo på tvers av landegrenser.

Ønsker du informasjon om hva SN judo er og hvordan klubben kan opprette et tilbud for utviklingshemmede? Les mer om judo for mennesker med funksjonsnedsettelse og ta kontakt med Fagsjefen eller en av kompetanseklubbene i NJF.

Stine Lastein
Fagsjef

Stine Lastein

Generalsekretær | Telefon: 21 02 98 21 | Mobil: 93441760

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Sosiale medier