442 Views

Styremedlem Evelyn Otlo har vært på klubbesøk hos IL Nor Judogruppe i Meldal Kommune. Se hennes rapport.

Hadde på forhånd avtalt et møte med gruppeleder Christian H. Toldnes og jeg skulle også være med som sensor på gradering til oransje belte (4. mon) i deres faste klubbhus Nor-Stuggu. Treningslokalene var flotte med judomatter som ligger fast på gulvet (fram til desember måned), garderober, wc, kjøkken og et stort møterom.

Judogruppa er nokså ny. Den ble opprettet i 2014 ved initiativtaker Christian H. Toldnes, som fremdeles er all-muligmannen i dag. Han er gruppeleder og hovedtrener. De i dag ca. 20 medlemmer, og gruppa er en del av idrettslaget IL Nor.

Som en liten judogruppe i «distrikts-Norge» har de som mange andre noen utfordringer med å engasjere andre voksne og rekruttere nye utøvere. Det er også sårbart at det kun er én person som er alene om å gjøre det meste av klubbarbeidet (administrative oppgaver og trener). Det positive er allikevel at foreldrene stiller opp når de blir spurt om å bidra. Og mtp at de er endel av et fleridrettslag så kan de holde prisene nede på medlemskapet og ved deltakelse på stevner.

Gradering til oransje belte. Foto: Evelyn G. Otlo.
Stolte og flinke utøvere med sine nye belter, sammen med hovedtrener Christian H. Toldnes. Foto: Evelyn G. Otlo

Judogruppa har lånt judomatter fra Judoregion Midt slik at de, i tillegg til egne matter, nå har et fastliggende matterareal. Gruppa søker allikevel mot hovedstyret i IL Nor om anleggsmidler til å kunne kjøpe nye matter. Målet er å ha ca. 135kvm med egne judomatter.

I tillegg til praten med gruppeleder, var jeg tilstede som sensor under graderingen. Seks judoutøvere fra klubben hadde stått på og hatt graderingstrening fra klokken 10 til 15 denne dagen, inkludert lunsj og småpauser. Etter en lengre pause midt på dagen, var det klart for gradering på kvelden.

Under garderingen fikk vi se et godt samarbeid mellom tori og uke, flotte bakketeknikker, kasteteknikker og kombinasjonsteknikker, kontringer og angrep. Utøverne imponerte med flotte teknikker og god judoforståelse. De klarte alle sammen å gradere seg og kunne stolt vise fram sine flotte belter.

Etterpå var det samling i lag med foresatte som hadde sett på graderingen. Det ble servert kveldsmat, drikke, kaffe og kaker. En meget trivelig dag og kveld og det var svært artig å kunne få lov til å delta.

En stor takk til klubben! Og til trener Christian Haugan Toldnes, som har god grunn til å være stolt av sine utøvere og jobben han gjør som trener.

Evelyn G. Otlo
Styremedlem
Norges Judoforbund

Lill Merethe Tjeldvoll

Telefon: 21 02 98 23 | Mobil: 45253401

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier