200 Views

5.-6. september avholdt NJF sitt årlige Fagseminar for dommere, trenere og arrangører. Totalt 23 klubber var representert på arrangementet som fant sted på Thon Hotell Opera i Oslo.

Trenerseminar

I år var deltakerantallet på trenerseminaret litt lavere enn i fjor, men vi hadde 14 klubber som deltok og det er en solid økning. Emnene vi tok for oss strakk seg fra barneidrett til talentutvikling og var altså for noen og enhver.

Mathias Hansen demonstrerer teknikker for trenerne
Mathias Hansen demonstrerer teknikker for trenerne

Fagsjefen åpnet på lørdag som vanlig med litt informasjon om utdanningsmuligheter i NJF og hva som har skjedd det siste året. Espen Tangen fra TSI judo informerte så om våre planer for oppstart av kata-konkurranser på regionalt nivå.

Nina Solheim, taekwondo-utøver med OL-sølv som sitter i Forbundsstyret ledet deltakerne gjennom en guide til mental trening. Spesielt fokus ble rettet mot spenningsregulering for utøvere, noe man som trener for konkurranseutøvere bør vite en del om.

Etter lunsj på hotellet dro vi til Haugerud for å bevege oss litt på matta. Mathias Hansen som er trenerinstruktør og med i Trenerbanken ledet oss gjennom treningen. Etter god oppvarming gikk vi gjennom oppbygging av fordypningsteknikker med hovedfokus på bevegelse i ulike retninger. Deretter ble vi delt inn i fire grupper hvor hver gruppe skulle forberede en mini-økt med en teknikk som skulle vises for de andre gruppene i ulike variasjoner og situasjoner. Et svært vellykket opplegg hvor vi fikk se mange fine teknikker!

På søndag formiddag kom Stian Jespersen som er barnevernspedagog og utvikler av knøttekonseptet vårt. I år har han ferdigstilt en utvidelse av dette populære opplegget til å gjelde for barn opptil 9 år og dette ble presentert for trenerne. I tillegg dreide diskusjonen seg om barns møte med judo og hvordan man tilpasser judotrening i forhold til fysisk og mental alder.

Arrangørforum

Oppdatering på Judo-shiai med Christian Wolff
Oppdatering på Judo-shiai med Christian Wolff.

Arrangørforumet er et årlig møtested for alle stevnearrangører i norsk judo. Vi hadde mange punkter på programmet i år og hadde konstruktive diskusjoner rundt disse emnene:

 • Arrangørutdanning
 • NC 2016 annonseres
 • NC, praktiske ting
 • Judo-shiai
 • Online påmelding
 • Stevnereglement
 • Ungdomsaktivitet

Gullik Gundersen fra Forbundsstyret gjennomgikk hvordan den nye arrangørutdanningen vil legges opp, denne startes opp om ikke veldig lenge. Han annonserte også hvilke arrangører som får tildelt NC i 2016 og NM i 2017.

Følgende klubber tildeles NC-stevne i 2016:

 1. Sande Sportsklubb Judo
 2. Levanger Judoklubb
 3. Bodø Judo Club
 4. Sandnes Judoklubb
 5. Ippon Judoklubb

Sande SK Judo tildeles NM Ind. 2017.

Det siste året har det kommet opp et par forslag til endringer i Stevnereglementet. Innføring av internasjonale coaching-regler har vært mye diskutert og vurderes innført på alle NC-stevner og NM. Dette vil i praksis innebære at det ikke er lov a coache utøvere når dommeren har sagt hajimé. Petter Grime fra DK snakket litt om hvorfor dette er ønskelig, og det ble i denne sammenheng også diskutert hvordan vi skal behandle disiplinærsaker. Videre har det også kommet inn flere innspill vedrørende dispensasjon for utøvere i U15 til også å kunne delta i U18. Disse sakene, samt andre innspill, vil behandles av SK.

Morten Solum og Roar Christiansen fra Larvik sto for pauseunderholdningen og viste fram sin presentasjonsvideo av Nordisk 2016 som arrangeres i Arena Larvik. Vi avsluttet med en diskusjon rundt deltakelse i ungdomsaktivitet hvor Gullik la fram tall på deltakelse på både NC og lokale og regionale stevner. Vi fikk mange gode innspill og idéer rundt dette emnet og vil bruke dette videre i vårt arbeid

NJF tar gjerne imot innspill for Forumet til neste år og oppfordrer flere arrangører til å delta.

Stine Lastein
Fagsjef

Stine Lastein

Generalsekretær | Telefon: 21 02 98 21 | Mobil: 93441760

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier