192 Views

Synne, Cecilie og Fredrikke + coach reiste til Arlon i Belgia på stevne 1. februar. I år var det ikke like mange som tidligere år, men uansett var det 130 junior jenter som deltok.

F.v. Cecilie Bolander, Fredrikke Roaldseth og Synne Anderssen. FOTO: Anders Dahlin
F.v. Cecilie Bolander, Fredrikke Roaldseth og Synne Anderssen.
FOTO: Anders Dahlin

Første kamp for alle var kamp nr 2 i sin vektklasse på 3 forskjellige matter. Ikke lett for 1 coach og klare dette. Men heldig som vi er så er den finske gjengen riktig hygglig og den finske coachen stillte opp og coachade en av våra, takk Teija og heia Finland!

Synne kjempet bra og viste att hun utvikles da hun gjorde bedre ifra seg denne gang en tidligare her i Belgia. Hun kastet i begge de 2 kampene hun fikk, men ble tilslutt tap i begge kampene. Den første hun gikk mot, Nordmeyer fra Tyskland (som tilslutt kom på 3 plass), kastet hun på wazari 7 p. I andre kampen ble scoringen yuko 5 p. Så litt mer fys, så kommer det bedre resultat.

Fredrikke klarte og å score i alle sine kamper. Dessverre ble det også her tap i de 3 kampene. Fredrikke som har vært borte i 1 år fra dette nivået skal være fornøyd med at hun klarte og score mot alle. Sen må det til mer fys her og, så kommer resultatene framöver.

Cecilie gjorde mange riktigt bra prestasjoner idag på hennes første store junior stevne. Første kamp mot en fra Canada ble det wazari på o uchi gari og ippon på juji gatame. Andre kamp mot en Tyska jobbet hun riktigt bra i Ne waza og fikk til en sankaku og ippon igjen. I tredje kamp starta hun riktigt bra i 2,5 min og ledet kampen. Men ved 1 tilfelle fikk den andre sitt grep og pang så var kampen over på en uchi mata. Cecilie ble nr 2 i poolen og gikk videre til utslagsrundene.

Her møtte hun enda en fransyska, en riktig vanskelig, ekstrem venstre. Det er tydelig at Cecilie har jobbet bra med grepp og ble aldri fastnad helt i hennes grepp. Dette ble også en jevn kamp, der Cecilie lå litt bedre an. Her syns jeg at fransyskan burde fått både 1 eller 2 shido mer, men det er dommeren som dømmer og kampen gikk til golden score. Så gjør Cecilie ett kast forsøk i riktig situasjon, men mister grepet og får shido og kampen er over, surt!

Om vi titter på alt som alt, så var dette den beste prestasjonen en norsk gjeng har gjort her på mange år. Så nå er det hjem og fortsette jobba så tror jeg at vi får et bedre år resultatmessigt igjen. Neste år når vi kommer tillbake skal alle ut av poolen og 1 eller flere i medaljekamper, den muligheten fins om alle gjør jobben.

Det som kanskje ikke var så bra det var coachen som skulle klare og coache og filme samtidig. Det gikk ikke helt bra. Men bra at jentene vet bedre hvordan den moderne teknikken fungerer så de andre kampene ble filmet.

De har også tatt bra hånd om hverandre, noe som forenkler for bra resultat, og så blir det mer morsomt.

Vi ses på mattan

Anders Dahlin
Landslagstrener

Kristoffer Halmøy

Telefon: 21 02 98 20 | Mobil: 97574991

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier