386 Views

Gustav Brovold har i år vært med på en rekke EC-stevner, samt EM og EYOF, og ambisjonen for U18 perioden har vært medalje på EC-nivå. Til tross for at han har vunnet en del kamper, har det vært et stykke unna medaljenivå. EC i Chania ville ha et litt lavere nivå enn de tidligere EC-stevnene, så sjansen var i utgangspunktet bedre her.

En velfortjent bronsemedalje til Gustav Brovold i EC U18 Chania. FOTO: Erlend Brovold

Klassen U18 – 60 kg besto av 22 utøvere fra 8 nasjoner, herunder utøvere fra Israel, Tyskland og Russland. Etter en innledende bypass og en påfølgende seier, ble det kvartfinale og kamp mot en gresk utøver som fikk 5 pl.i EYOF. Han fikk inn en wazari som Gustav klarte ikke å svare på, og da ble det tap og rekvall. Her ble det først seier mot en utøver fra Kypros etter 2 x wazari, deretter seier mot en tysker etter en rask halslås.

I bronsefinale ventet en ny tysker. Denne utøveren hadde en høyere ranking enn Gustav og hadde på tidligere EC-camp i vår «herja» litt med Gustav. Han var slik også litt kjent for oss, der særlig hans tempo og bevegelighet var noe som måtte stoppes. Plan for kampen var å sette seg i respekt ved å kjøre en tøff/hard stil samt å ikke tillate å la han å styre tempo, og ikke gi han mulighet til å gå med venstre hånden fri slik han liker. Kampen ble rimelig jevn, men med 90 sekunder igjen økte Gustav presset mer ved å angripe med flere påfølgende beinteknikker. Han klarte også å få motstanderen til å stå tungt på høyrefoten for så å kaste osoto gari til wazari. Resten av kampen gikk med til å bruke opp den siste tiden uten å sette seg i fare, og til slutt ble det seier og endelig kunne Gustav få sin medalje.

Medaljen ble feiret på grundig vis, og svært mange i norsk judo har i etterkant gitt sine gratulasjoner, noe som er særlig artig når en reiser uten å være del av et lag. Opplevelsen gir økt motivasjon for å fortsette å trene og konkurrere. En stor takk går til alle de utøverne som Gustav trener med i Trondheim til vanlig, de veier mellom 40 og 80 kg, har ulik alder og ambisjoner, men har alle bidratt til å gjøre treningene og hverandre gode over lang tid. Denne gang var det Gustav som kunne høste av dette, neste gang er det noen andre sin tur.

Det blir ny EC senere i oktober, da drar 4 utøvere fra Trondheim Judokwai til Slovenia for stevne og camp.

Erlend Brovold
Trener Trondheim Judokwai

Stine Lastein

Generalsekretær | Telefon: 21 02 98 21 | Mobil: 93441760

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier