234 Views
Rosa Alsgaard og Kornelius Eilertsen representerte Norge på Europacup Sr i Russland. FOTO: Martin Thiblin

For en stund tilbake ble vi invitert av det russiske forbundet til Europa Cup for senior med leir i Orenburg 17-23. mai. Dvs. at de betalte reise fra Moskva-Orenburg og opphold med mat for inntil 10 personer.

Vi tenkte derfor i utgangspunktet å reise med et stort lag, men pga. eksamener og skader var det til slutt kun Rosa Alsgaard (Ippon) – 63 kg og Kornelius Eilertsen (Sande) -90 kg som reiste. Begge er fortsatt U21 utøvere, så en fin utfordring å konkurrere på seniornivå.

Konkurransen ble altså arrangert i Orenburg, nær den Kasakhstanske grensen og hadde samlet 306 utøvere fra 24 nasjoner.

Dag 1:

Rosa Alsgaard – 63 kg, 17 deltakere.
I Litauen forrige helg var Rosa litt lite offensiv og en av oppgavene i dag var å være tøffere på grep og vise mer angrepsvilje. Det gjorde hun mot Russland i første kamp og selv om hun ikke kastet kjørte hun motstanderen på grep og vant på 3 straffer for passivitet.

Ny russer i 2. kamp. Rosa åpner veldig bra og kaster O Goshi til waza ari. Hun fortsetter å kjøre og har tilsynelatende god kontroll når hun gjør en stor feil i ne waza og slipper russeren inn på halsen. Det ender dessverre med et litt kjedelig tap. Russeren vinner forøvrig hele konkurransen.

I 3. kamp og rekvalifisering står Tsjekkia for tur. Rosa dominerer grepet, tsjekkeren gjør lite hele kampen og burde fått passivitet. Rosa blir stående litt for lenge i en utsatt posisjon og blir kastet på waza ari på Sumi Gaeshi og taper kampen.

Rosa har stort potensiale og kan kaste de fleste, men gjør foreløpig litt for mange kostbare feil i konkurranse.

Med riktig fokus fremover blir det spennende å følge Rosa.

Dag 2:

Kornelius Eilertsen -90 kg, 30 deltakere.
90 kg klassen holdt høyt nivå og Kornelius fikk en meget tøff trekning mot Russland i 1. kamp.
Arbeidsoppgaver for dagen var satt og treningsøktene de siste par dagene kjentes bra.

Kornelius åpner litt nølende og gjør ikke det vi har blitt enige om. Russeren, som liker å stå stille, får han inn i sin rytme og det ender dessverre med Ippon (seier) til Russland tidlig i kampen.

Judo er en brutal idrett på mange måter og det ble bare denne ene kampen i konkurransen. Det er selvsagt kjedelig, men det hender alle judoutøvere. Nå gjelder det å lære og gå videre med hevet hode.

Kornelius er ung og en veldig hardtarbeidende utøver, som har potensiale til å komme langt.
Styrken og kroppsvekten må ytterligere opp og judorepertoaret utvides noe.

Pga. tidligere nevnte eksamener fikk vi bare med oss en dag på leir, noe som var synd, da det var mange bra utøvere å sparre med. Jeg tipper ca. 250 utøvere på matta.

For Rosa og Kornelius blir det nå en hardere treningsperiode før nye konkurranser og leire i sommer. For andre er det allerede til helgen duket for Europa Cup for senior i Slovenia.

Stay tuned.

Martin Thiblin

Landslagstrener
Norges Judoforbund

Stine Lastein

Generalsekretær | Telefon: 21 02 98 21 | Mobil: 93441760

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier