304 Views

Madelene Rubinstein vant European Open Beograd i Serbia. Hun ble dermed første norske vinner av World Cup stevne siden Martin Thiblin vant, tilbake i 2008.

Foto: EJU.net / Kostadin Andonov
Foto: EJU.net / Kostadin Andonov
Foto: EJU.net / Kostadin Andonov

European Judo Beograd samlet 240 deltagere fra Europa, Asia, Oceania og Amerika.

Madelene har tidligere i år sølv fra Europa Cup Sarajevo, og en 7. plass fra World Cup i Casablanca. Alle som så VM fikk med seg en veldig god kamp fra Madelene, som dessverre dommerne avgjorde i Madelenes disfavør. Dermed ble det rask exit fra VM.

I Beograd fikk hun virkelig vist hvilket potensiale som bor i henne. Innledende slo hun Laura Holtzinger fra Frankrike på ippon på under to minutter. Holtzinger er tidligere fransk mester, med bronse fra EM i 2010, og vant World Cup i 2015.

Semifinale-seieren var en skikkelig skalp! Milica Nikolic var det serbiske hjemmehåpet. Hun har tidligere vunnet Grand Prix stevne, og har to EM-titler! Kampen ble vunnet etter 6 minutter i golden score! Utrolig sterkt av Madelene, å vinne etter totalt 11 minutter effektiv kamptid.

I finalen møtte hun en ny fransk kvinne. Julia Rosso er også fransk mester, og har to medaljer i World Cup, sist i Tunisia tidligere i år. Madelene møtte Rosso for 1 år siden på EC Finland. Den gang ble det tap.

Sportssjef Albin Dal forteller:

– Vi visste at hun hadde en god dropp seoi-nage og lur tomoe-nage. Taktikken idag var klar på å bryte hennes høyre grep i kragen og styre bevegelsen vekk fra hennes teknikker. Kampen var jevn hele veien med 1-2 i shido i Maddes favør inn mot golden score. Utover i kampen tok Madde mer og mer over og litt ut i golden score fikk hun til en overgang i newaza til holdegrep som avgjorde kampen.

– Etter et år med marginene på feil side gikk det endelig stang inn. Idag hadde vi mye fokus på riktig innstilling og villigheten til grave i møkkakjelleren. Utrolig deilig å se at det gikk hele veien!

Seieren betyr at Madelene avanserer hele 21 plasser på verdens-rankingen!

Sist gang en norsk utøver vant World Cup var tilbake i 2008, da Martin Thiblin vant på hjemmebane. Esther Myrebøe ble første norske vinner av et World Cup stevne da hun vant i Aserbajdsjan i 2006. Madelene Rubinstein er dermed den tredje personene som vinner World Cup siden World Judo tour startet i 2002 (under flere navn A-tournaments, World Cup, Super World Cup, Grand Prix, Continental Open).

Stor dag for hele norsk judo!

Pressekontakt i Beograd, sportssjef Albin Dal: Epost: albin.dal@judo.no, tlf: 48094597.

Kristoffer Halmøy

Telefon: 21 02 98 20 | Mobil: 97574991

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier