318 Views

Det nærmer seg det etterlengtende Verdensmesterskapet i Judo, som i år avholdes i Judoens hjemsted – Tokyo i Japan. Det åtte dager lange arrangementet vil finne sted i Nippon Budokan som ligger i Chiyoda, og starter den 25. august.

Nippon Budokan
Madelene Rubinstein (-52kg) og Martin Thiblin (coach) representerer Norge under Judo VM i Tokyo 2019. FOTO: Sören Starke/EJU

Den kjente arenaen Nippon Budokan ble bygget med tanke på å være vertskap for Judo-konkurransen under de Olympiske sommerlekene i 1964. Senere har også andre kampsporter benyttet arenaen til mesterskap. Budokan blir også brukt til konserter og andre kulturelle innslag, og flere legendariske artister har stått på scenen der. Arenaen skal selvfølgelig også benyttes til Judo-konkurransene under de neste Olympiske leker i Tokyo i 2020.

Det er ventet en helt fantastisk antall utøvere og representasjon under årets Judo VM; 860 judoutøvere fra 150 land og 5 kontinenter skal konkurrere – noe som er helt spektakulært med tanke på deltakerantall og land!

Over halvparten av de første seedede judoutøverne representerer Europa, tre av disse skal forsvare sine røde ryggmerker og prøve å beholde verdensmestertittelen i arenaen som tar i mot over 14 000 tilskuere.

Fra Norge deltar Madelene Rubinstein i -52 kg klassen som skal i gang mandag 26. august. Martin Thiblin er med som coach.

I klassen til Madelene er det påmeldt 59 startede. I klassen er det mange store navn, og det er særlig høye forventinger til førsteseedede og bronsevinner fra Baku VM 2018 Amandine BUCHARD (FRA) og fjorårets verdensmester Uta Abe (JPN). I tillegg må vi heller ikke glemme Olympisk mester og tidligere 2 x Verdensmester Majlinda KELMENDI (KOS).

Madelene Rubinstein.

Vi gleder oss veldig til å se Madelene på matta i Tokyo!

Det vil selvfølgelig være mulig å se kampene live:
https://live.ijf.org/

Innledende runder har kampstart kl. 11:00 lokal tid, hver dag.

Finalerundene har forventet kampstart kl. 19:00 lokal tid, hver dag.

Husk at Tokyo ligger 7 timer foran Norge, så skal man få med seg de innledende rundene direkte så sett på alarmen kl. 04:00 norsk tid.

Lill Merethe Tjeldvoll
Organisasjonsansvarlig
Norges Judoforbund

Lill Merethe Tjeldvoll

Ansvar: Organisasjon | Telefon: 21 02 98 23 | Mobil: 45253401

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier