405 Views

Vi var en gjeng på 4 utøvere og en coach som dro til Tampere i Finland for Europa cup for seniorer. Det er gledende at vi nå kan starte og dra på senior stevner med en gjeng. Med 3 siste års juniorer og en 1 års senior så var det en ung gjeng som dro på dette stevne. Dette var for alle utøverne sin første seniorkonkurranse i Europa cup og alle gjorde bra innsats. Stevnet hadde samlet 16 nasjoner og 103 deltagere.

Marius var først ut på matta. I første kamp hadde han en Finsk motstander. Marius styrte kampen og var aldri truet og kunne vinne kampen med at finnen dro på seg 2 shido for passivitet. Andre kampen ble mye tøffere. En herre fra Litauen stod som motstander. I 4 minutter var det jevnt og uten scoring, men da lyktes Litauern å kaste Marius på ippon. Det ble rekval og en ny finsk motstander. Denne gang avgjorde Marius på sankaku-gatame, og ippon. I neste kamp stod en Russer på andre siden. Denne kampen kom Marius aldri riktig inn i matchen. Russern som hadde sett Marius tidligere ville ikke la Marius få tak i nakken og jobba veldig bra med dette. Russern vant og Marius endte på en 7. plass. To kampseier på dette nivået er bra og en 7. plass innebærer at man kommer inn på den europeiske rankinglisten, bra gjort!

Synne startet konkurransen mot en dame fra Polen. En riktig tøff dame som var mye aggressiv og ikke tillot Synne å få noe tid til å forberede et angrep. Synne kjempet bra, men Polsken var bedre og vant kampen. Synne fikk rekval og fikk da Glaas fra Sverige. Vi var forberedt på en jevn og tøff kamp. Men etter 30 sekunder så fastnade Synne foten i matta og fikk en vridning i kneet og ble tvunget til å gi opp kampen, dobbelt kjedelig. Synne får dra hjem og rehabilitere kneet så kommer hun tilbake.

Madelene  i finalen. FOTO: EJU
Madelene i finalen. FOTO: EJU
Madelene Rubinstein på pallen. FOTO: EJU
Madelene Rubinstein på pallen. FOTO: EJU

Madelene hadde i sin første kamp Kakko fra Finland som var første ranket i vektklassen og hadde en 9. plass på Europa rankingen innen stevnet. De har møttes tidligere og hadde på forhånd hver sin seier. Det ble enda en jevn tøff kamp som gikk til golden score. Der viste Madde bra krigerhjerte og økte tempoen når finskan så sliten ut. Finskan klarte ikke å stå imot og fikk shido for passivitet og seier til Madde.
I andre kamp stod en briter som motstander. Her forventet vi også en jevn og tøff kamp siden de og har møttes tidligere. Men denne gang tok det slutt allerede etter halve kampen da Madde tok holde grepp og ippon med sankaku gatame.
I finalen var det italiensk motstander. Italieneren hadde vunnet Europa cupen, British Open, tidligere i år så bra motstand var å vente. Det ble en kjedelig kamp siden italienerens eneste mål var å knuffe Madde ut av matta. Madde endte tilslutt med 3 shido, til tross for at det var kun Madde som prøvde å angripe og kaste. Men Madde klarte allikevel tilslutt å kaste henne på en tomoe nage for yuko og vant kampen. Gull til Madde på senior Europa cup!

Henrik Reitan på pallen. FOTO: Anders Dahlin
Henrik Reitan på pallen. FOTO: Anders Dahlin

Henrik gjorde også en veldig bra prestasjon. Han vant klart mot de to finske i klassen på ippon og han jobba bra i både tachi waza som ne waza. I tredje kampen mot Mattsson fra Sverige, som alltid blir tøffe kamper, ble denne gangen også tøff. Men Henrik starta veldig bra og hadde initiativet hele kampen og hadde alle attacker utenom 1. Tross dette fikk svensken kun 1 passivitet. Når 1 minutt er igjen så prøver Henrik å kaste på tani otoshi, men blir kontret på ippon. I siste kampen mot Estlenderen som hadde vunnet alle sine kamper på ippon, var det kun seier på ippon som gjaldt. Hvis Henrik klarte og vinne på ippon, så ville Henrik kunne vinne hele stevnet. Henrik satte full fart fra start. Han var nære på et par ganger, men Estlenderen klarte og score en yuko etter 2 minutter. Når 1 minutt var igjen kasta Henrik en ippon seoinage til wazari. Estlenderen holdt ut siste minuttet og. Det ble seier for Henrik over han som ble vinneren av klassen, men endte på en 3. plass. Medalje på senior Europa cup er bra gjort!

Det ble en 6. plass for Norge i medalje kampen.

Vi ses på matta!
Anders Dahlin

Lill Merethe Tjeldvoll

Telefon: 21 02 98 23 | Mobil: 45253401

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier