145 Views

Helgen 28.-29. mars var det Europa Cup i Italia som sto for tur for Juniorene.

Ved utreisen til Italia i fjor fikk vi problemer da flyet plutselig var fullt og de delte opp gruppen uten å informere om det, og det ble litt kaos helt til vi kom fram en del timer senere. I år ble det mer kaos. Snøstorm på Østlandet gjorde at Madde sin buss knapt kom fram til Gardermoen, grunnet fullt kaos på veien. Henrik, Cecilie og coach var for engangsskyld glade for at flyet var forsinka. Men til tross for dette så var Madde 15 min forsen til vårt fly, da de stengte gaten. Så der satt vi på flyet, men vi kom ikke avsted. Vi måtte sitte i 5 timer på flyet (selv fikk Madde ikke komme ombord), før de bestemte seg for at flyet var klar til take-off. Denne store forsinkelsen betydde at vi ikke rakk neste fly fra Frankfurt. Så vi måtte overnatte i Frankfurt og Madde endte opp med en natt i Amsterdam. Men på fredag kom vi alle tilslutt fram til Lignano i Italia, pust!
Det nevnes også at Gunnar Reitan var med som heiagjeng!

Akkreditering og innsjekk på hotellet gikk greit. Deretter var det ut på en joggetur for å få ut reisen av kroppen. Fredag innebar også vektkontroll for Madde -52 kg og trekning av alle klasser.

På dette stevne var vi bare tre aktive. Så siden Madde hadde kamp nr 26 for dagen tok vi det litt rolig og gikk til hallen litt senere. Det var ikke helt gjennomtenkt. For mellom kl. 09 og 10 så må de som blir trukket ut til tilfeldig vektkontroll, 4 i hver vektklasse for dagen, være klare og vise at de ikke har gått opp mer enn maks 5% fra vektklasse grensen. Denne kontrollen glemte vi på lørdagen, men vi var heldige og Madde var ikke tatt ut til denne, puh! (mindre hjerteinfarkt på undertegnende når vi kom på dette). Den skjer aldri igjen!

Madde var ikke helt frisk. Ingen feber, men kroppen klarte ikke å hente seg inn i like stor grad. Vi besluttet at hun skulle prøve uansett. Hun gjorde det veldig bra med tanke på omstendighetene. Hun vant de første 2 kampene på Ippon mot bra motstand. I de neste to kampene tok hun ledelsen i begge, men da kampene tok lengre tid og gikk over 2 min så var det ingen krefter igjen og det ble tap i de siste to matchene. Neste dag ble hvile dag for henne med håp om at hun skulle klare å hente seg inn igjen til treningsleiren på mandag. Men det skjedde ikke og hun ble sendt hjem med fly noe tidligere enn planlagt for legesjekk.

Cecilie Bolander, 7. plass
Cecilie Bolander, 7. plass
Stemningsbilde
Stemningsbilde

Søndag var det Cecilie og Henrik sin tur.
Henrik skulle møte vinneren av en Italiener og en fra Polen. Polakken vant og ble Henrik sin motstander. Polakken startet i høyt tempo og Henrik fikk en shido. Men etter ca 1,5 min så kom Henrik inn i kampen og begynte å styre og Polakken fikk en shido. Men akkurat da begynte begge å blø og det tok 3 min før begge var klare igjen for resten av kampen. Nå hadde Polakken fått hvile og kunne starte igjen med høyt tempo. Dessverre kom Henrik på etterskudd og en noe feilaktig angrep fra Henrik ble kontret av Polakken og konkurransen var over da det ikke ble rekval. Henrik har et nivå til å komme langt i disse turneringene, det gjelder å bare ta det med ro, dra hjem og trene, og deretter ta neste mulighet som kommer. Det er mange stevner igjen!

Cecilie, som ikke har fått noe bra start på sine Europa cuper så langt, ville noe annet idag. I første kampen mot en Italiener så jobba hun bra helt fra start. Med en seio dropp (wazari) og litt senere en armbend (ippon), så var første seier på Europa cup inntatt. I neste kamp sto en Kroatisk med nummer 13 på World Junior Ranking list og som var ranket nr. 3 i denne turnering. Det var derfor en tøff kamp i vente. Planen for kampen var klar og Cecilie fulgte den hele veien, uten stress og vant da den andre fikk 2 shido for passivitet. En bra skalp! I tredje kamp mot en Tysker ble det stopp, på holdegrep.
Men det ble rekval og Cecilie skulle møte vinneren av Østerrike/Serbia. Det ble Serbia og Cecilie var klar for kamp som endte med en scoring på seio (yuko) og litt senere Ippon på holdgrep. I siste og 5. kampen for dagen tapte Cecilie mot en fra Italia. Det var en jevn kamp som gikk til Golden Score, men der ble Cecilie kontret og stevnet var over. Men med 3 kampseirer og en 7. plass så skal hun være fornøyd med denne dagen.

Mandag og tirsdag var det trening morgen og kveld. Det var mye randori og våre norske utøvere fightet meget bra. Det neste for Juniorlandslaget blir Europa Cup i Litauen 9.-10. mai. De som ikke reiser dit kommer sikkert være med på Nordisk som går på Island samme helg.

Nå trener vi på, og pass på å bli med på mye stevner. For å bli bra på å konkurrere så må man konkurrere = det man trener på blir man bra på!

Vi ses på matta!
Anders Dahlin

Lill Merethe Tjeldvoll

Ansvar: Organisasjon | Telefon: 21 02 98 23 | Mobil: 45253401

2 Comments In This Topic

  1. Vektkontroll, maks 5% fra vektklasse grensen. Dette bør vel opplyses i en egne artikkel på http://www.judo.no

    Bra at norske utøvere er med og gjør en hederlig innsats og riktig som du sier –> For å bli bra på å konkurrere så må man konkurrere.

    Stå på videre 🙂

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier