210 Views

Da var våren igang og dermed følger mange stevner for våre aktive landslagsutøvere. Første Europa Cup for Juniorene var i Coimbra, Portugal, 14.-15. mars. Man burde egentlig kanskje kalle det World cup da disse stevnene gir poeng på Junior World Ranking listen og det er ofte flere land utenfor europa som deltar.

De som ble tatt ut til dette stevne og var med på turen var Madelene Rubinstein, Synne Anderssen, Cecilie Bolander, Linus Vinje, Matias Kollerud, Henrik Reitan og med som coach Anders Dahlin.
Vi startet reisen allerede på torsdag ettermiddag denne gangen og hadde en natt i Lisboa. Deretter tok vi en leiebil ned til Coimbra. Det ble kanskje litt trangt, men med godt humør går det meste. I fjor fikk vi med oss en 5. og en 7. plass. Forhåpningene i år var å ta medalje. Konkurrentene på stevnet kom fra 19 land, mange europeiske og lengst ifra var Canada. Antall deltagere var 306 stykker.

Madelene og Synne under oppvarming.
Madelene og Synne under oppvarming.
Madelene Rubinstein, 3. plass.
Madelene Rubinstein, 3. plass.

Linus, Matias, Synne og Cecilie tapte dessverre første kamp og fikk ingen rekval. Alle har mer å få ut så det er bare ta det, og hjem og trene på de oppgavene de har. Henrik var ikke helt på topp denne dagen. Han sto over første runden og møtte vinneren av en portugis og en italiener, der sistnevnte vant og ble Henriks motstander. I kampen mot italieneren hadde Henrik god kontroll og vant selv om kampen var tøff og gikk tiden ut. I neste kamp sto en lur spanjol. Han var smart i greppningen og Henrik fikk ikke riktig tak i han. Henrik dro på seg 2 shido og tapte kampen. Henrik fikk rekval der han møtte en fra Finland. Henrik styrte den kampen helt fint og ledet etter en uchi mata (yuko). Men innen en kort stund med ukonsentrasjon og et halslås ble det stop denne dagen. Litt surt, men sånn er det. Man kan ikke slappe av 1 sekund.

Madde hadde fått i oppgave fra Matsumae Cup å være mer aggressiv i ne-waza, noe hun virkelig hadde tatt med seg. I første kamp mot en briter prøvde Madde med en seio nage som briten klarte å komme seg unna, men overgangen til ne-waza var hun ikke med på, og Madde dro ut armen i ett armbend og kampen var over etter ca 45 sekunder. I kamp nr. 2 møtte hun en italiener og det var en jevn kamp, men Madde dro på seg 2 shidoer. Ikke helt rettferdig, men sånn er det iblant og dessverre ble det tap. Det ble rekval på Madde og her ble det tre seirer på rad helt fram til bronsemedaljen var sikret, deriblant to seirer til på armbend. Sterkt jobbet og klare å fokusere igjen etter tap. Med bronsemedaljen følger også 40 poeng på Junior World Ranking list. Her kommer nå Madde til å ta et stort hopp fra sin idag 70. plass.

Neste Europa Cup er allerede førstkommende helg i Lignano, Italia. Her deltar Henrik, Madde og Cecilie, med undertegnende som coach.

Vi ses på mattan!
Anders Dahlin

Lill Merethe Tjeldvoll

Ansvar: Organisasjon | Telefon: 21 02 98 23 | Mobil: 45253401

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier