348 Views

26.-27. april deltok JLL på Europacup stevne i Lignano, Italia, hvor hele 446 deltakere fordelt på 27 land var med.

FOTO: Lill Merethe Tjeldvoll
FOTO: Lill Merethe Tjeldvoll
FOTO: Lill Merethe Tjeldvoll
FOTO: Lill Merethe Tjeldvoll
FOTO: Lill Merethe Tjeldvoll
FOTO: Lill Merethe Tjeldvoll

Fra Norge deltok Madelene (-52), Synne (-52), Cecilie (-63), Ben (-55), Herman (-66), Linus (-66), Marius (-73) og Henrik (-90). Anders Dahlin var som vanlig med som coach. I tillegg var også Sportsjef Pål Herlofsen og undertegnende med i delegasjonen.

Reisen nedover på fredag startet noe rotete, da flyet fra Gardermoen ble innstilt og vi ble ombooket på 2 forskjellige flygninger. Siden Anders var en av dem som måtte ta et senere fly, så ble det på hotellet i Lignano Pål og undertegnende som fikk i oppgave å ta seg av akkrediteringen. Dette gikk greit, selv om det tok overraskende (på oss uerfarne) lang tid. Men vi var tross alt i Italia, og ting tar tid der. Som alltid så ordner ting seg, og alle var tilslutt samlet opp, utøverne fikk veid seg inn og middagen inntatt etter timer i matkø!

Lørdag var det dags for konkurranse for de letteste klassene, og det gikk dessverre ikke veien. Alle de norske tapte første kampen, og de som fikk med seg rekval måtte også se seg slått i kamp nr. 2. Det ble altså ikke mye å rope hurra for. Nivået var ganske høyt, og høyere enn kanskje forventet også.

Søndag hadde vi våre håp på Henrik og Cecilie, men dessverre ble det også her tap i første og ingen rekval. Der var tydelig at laget og utøverne var skuffet, og det ble ganske tydelig når det faktisk ikke lyktes for noen. Men vi håper og tror at dette motiverer gjengen enda mer til å fokusere på hard trening, stå-på-vilje og arbeidsoppgavene sine.

Dagene etter konkurransen er det treningsleir og vi som reiste hjem mandag morgen har stor tro på at utøverne er meget revansjesugne og gira på å vise seg fram for motstanderne sine.

Onsdag morgen bærer det hjem til Norge og fokus blir neste Europacupstevne i Litauen som allerede er om under 2 uker.

Tilslutt så må jeg på vegne av meg selv og Sportssjefen si at det var en fryd å være med denne gjengen på tur. Det var moro for oss å se hvordan laget holder sammen og støtter hverandre. Utøverne er også på hver sin måte flotte ungdommer som vi hadde det riktig hyggelig med.

Også var det artig for oss å se hvordan et Europacupstevne organiseres, noe som var litt meningen med hele turen – i alle fall for undertegnende som kun er på e-postkommunikasjon med alle parter. Nå fikk jeg se selv hvordan ting organiseres fra arrangørene og EJU.

Veldig flott tur med sympatiske ungdommer og coach! ?

Sportslig hilsen

Lill Merethe Tjeldvoll
Utviklingskonsulent NJF

Kristoffer Halmøy

Telefon: 21 02 98 20 | Mobil: 97574991

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Sosiale medier