441 Views
Gustav Brovold. FOTO: Christian Wolff/ judobilder.org

I regi av NJF og Olympiatoppen fikk Gustav Brovold fra Trondheim Judokwai delta på EYOF («Europeisk ungdoms OL») i Baku 19 til 27 juli. Troppen besto totalt av ca 40 utøvere fra Bryting, Friidrett, Turn, Svømming og Judo + trenere og ledere for troppen som reiste og bodde i en deltakerlandsby med totalt 4000 personer. Olympiatoppen har et veldig solid opplegg på alle vis før og under EYOF og mange av de utøverne som er med er veldig flinke i sine idretter og det er mye å lære fra andre utøvere og trenere. Landslagstrenerne fra bryting har bla jobbet mye med en del som vi i Judo kan lære av og jeg som trener har fått en del å tenke på.

I tillegg til opplegget via EYOF hadde Martin Thiblin ordnet det slik at vi kunne trene i ATILLA JUDO KLUBB og coach Ali og resten av klubben tok svært godt imot oss. På øktene der var det 20 stk topputøvete som mht alder og vekt passet bra for Gustav og det var helt fantastisk å få trene med dem selv om det ble en del bank. Coach Ali har svært god oversikt og kunne fortelle mye om da Albin Dal og Martin Thiblin (og mange andre) tidligere har vært på treningsbesøk og det frister virkelig å dra tilbake dit f.eks i høst.

I forhold til konkurransen gikk det rimelig greit, – 60 kg hadde totalt 26 utøvete (bare en pr nasjon) der 17 til 20 var toppfolk og i møte med dette ble det en seier og ett tap for Gustavs del og det var han etterhvert godt fornøyd med. Vi hadde gjort hjemmeleksa bare i forhold til utøvere i første kamp og nettproblemer (samt nivå på motstandet nr 2) medførte at planen og løsningene på matta ikke ble helt som vi ønsket i denne kampen. Det ble ikke rekvall selv om han som vant kom til bronsjefinale (usikker på om han vant eller ikke). Nå blir det mer trening her før reise direkte til LL-samling i Fredrikstad og deretter sommerjobb som trener i Innherred Judoklubb.

Oppsumert en helt topp tur, takk til NJF, Olympiatoppen, Atilla Judo, Martin og hele den norske troppen.

Mvh Gustav og Erlend

Lill Merethe Tjeldvoll

Telefon: 21 02 98 23 | Mobil: 45253401

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier