169 Views

Med en gjeng på 7 utøvere + coach reiste vi til Wroclaw, Polen, lørdag 12. juli for treningsleir og Europacup stevne.

FOTO: Anders Dahlin. Den norske troppen.
FOTO: Anders Dahlin. Den norske troppen.

Med på turen var Madelene Rubinstein, Synne Anderssen, Herman Hermansen, Linus Vinje, Marius Jacobsen, Matias Kollerud, Henrik Reitan og Coach.

Wroclaw, Polen
På treningsleiren jobbet alle bra, med en liten ekstra pluss til Matias som var med for første gang på dette nivået. Det var judo 2 ganger per dag og her var team fra Polen, Tyskland, Tjekkia, England og Norge fra start. Etter hvert kom flere team inn; Japan (dame lag), Russland og Slovenia. Noen ekstra treningsøkter med styrke og løping hadde vi også med.

FOTO: Anders Dahlin. Marius, Henrik og Madde.
FOTO: Anders Dahlin. Marius, Henrik og Madde.

Fredag ble hviledag før stevnet, Europacup i Polen. Med på stevnet var 33 land og 378 utøvere.

Stevnet gikk ikke som ønsket, best gikk det for Madde som vant 2 kamper.

På mandagen var det treningsleir igjen med flere nationer med. Her var det og 2 judo treninger per dag. Da det er mange bra utøvere med så blir det tøffe randoriøkter. Så for att få ut mest mulig av disse samlingene er det viktig å være mye godt trent. For ellers blir man fort sliten og alt fra små til større skader dukker opp.

Det er og viktig å virkelig ta sjansen å kjøre på fullt ut, så får man trening som er så likt konkurense som mulig. Her har vi litt igjen å jobbe med, men jeg tror vi kan vende dette. Det blir fokus på dette til høsten sammen med greppning og eksplosive attacker.

Mellom treningene ble det en bowlingmatch som Henrik stod som seirende i. Vi hadde fotballkamp i regnvær, eneste regndagen under hele oppholdet, så vi var alle vinnere etter å ha sett Matias stupe 2 ganger i samme vannpytt.

Praha, Tsjekkia
Så ble det torsdag og leiren var over. Linus og Herman reiste hjem mens resten av gjengen tok buss ned til Praha der enda en Europacup stevne ventet oss.

FOTO: Anders Dahlin. Trening.
FOTO: Anders Dahlin. Trening.

På dette stevne var 36 land og 356 utøvere med. Noen land hadde valgt bort denne, mens andre kom til. Brasil, Kazakstan, Georgia og Canada var noen av de nye landene som kom.

En annen ting som var veldig moro var at her var det ekstra støtte fra Norge i form av familien til Synne (som også var i Polen), Tommy (trener til Marius), Bård (trener til Madde) og pappaen til Matias. Det er ikke så ofte vi har så stor støtte, men det kjennes bra.

Stevnet var tøft, men vi hadde forhåpninger om at det skulle gå bedre enn i Polen. Det gjorde det og. Alle gjorde bedre prestasjoner. Best gikk det for Madde som gjorde noen riktig bra kamper og endte på en god 5. plass. Det var den andre 5. plassen på Europacup i år, bra gjort. Synne tapte første kamp mot Israel som til slutt vant Europacupen. I intervjuen så nevner hun at den tøffeste kampen hadde hun mot jenta fra Norway, en liten plaster på såret.

De fleste av våre juniorer (utenom Marius som blir senior neste år) har 1-2 år igjen som juniorer. 2 stykker (Madde og Henrik) har allerede vist at de kan ta seg opp og slåss om medaljer på dette nivået ( Madde med 2 stk 5.plasser og Henrik 1 stk 5.plass). Så vi er på rett vei. Men om flere vil opp på dette nivået, og vi skal komme opp og ta flere medaljer og bli gode som seniorer, så må vi fortsette utviklingen. Det betyr at vi må fortsette å forandre ting og utfordre oss selv.

Tilslutt må jeg igjen berømme våre juniorer for hvilken god gruppe de er. Det er ikke langt til et smil og de oppfører seg utmerket!

Nå ser vi frem imot testene (bare for landslag) vi skal ha fra den 14-17. august.

Mvh
Anders Dahlin
Landslagstrener

Kristoffer Halmøy

Telefon: 21 02 98 20 | Mobil: 97574991

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier