105 Views

Lørdag 8. august var det duket for Nordic Capital Challenge i Stockholm, Sverige. For de som ikke har hørt om dette før så er dette en lagkonkurranse mellom Sverige, Finland og Norge.

Norske laget.
Norske laget.
Norske laget klar for kamp.
Norske laget klar for kamp.
Judokonkurranse midt i Stockholm sentrum.
Judokonkurranse midt i Stockholm sentrum.

Hver lagkamp består av U18, U21 og Senior for gutter og jenter. På hver alderskategori er det 5 guttekamper og 4 jentekamper. Hele 27 individuelle kamper utgjør da en lagkamp. Konkurransen foregår utendørs på 2 matter, hvorav jentene konkurrerer på ene matten og guttene på den andre. Det er andre året denne konkurransen utføres. Fjoråret var en stor suksess arrangørmessig og i år var det om ikke enda bedre.

For Norges del ble det tap mot Sverige og Finland. Det vi skal ta med oss er at vi slår begge landene på ungdomssiden, vi ligger jevnt på junior siden, mens på senior siden er vi fortsatt et stykke bak. Det skyldes nok at senior laget besto for det meste av juniorer. Vi manglet for mange etablerte seniorer. Både de som holder på, men bredden vår er ikke stor nok per dags dato. Ser vi hvordan utviklingen er nedover så er det håp. Vi hadde vært mer bekymret om vi var på høyde på senior, men langt bak på ungdom/junior.

Etter konkurransen samlet vi hele den norske gjengen for felles middag. Totalt var vi hele 42 norske utøvere, foreldre, søsken osv. En herlig gjeng! Så vi gleder oss over et bra gjennomført arrangement som ga god reklame for Judo.

Takk for denne helgen, vi sees på matta!

Mvh Ungdomslandslagstrener
Albin Dal

Lill Merethe Tjeldvoll

Ansvar: Organisasjon | Telefon: 21 02 98 23 | Mobil: 45253401

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier