263 Views

Fredag 9. oktober var det igjen klart for ungdomslandslagets årlige tur til Nederland. I år var det kun ULL som reiste. Troppen bestod av Rosa Alsgaard, Cristoffer Augustsson, Sigurd Stokke, Mats Sommervold, Stine Marie Røsæg, Alisia Anderssen, Sander Knutsen, Kornelius Eilertsen, Tor Brodtkorb og Theodor Hunstad. I tillegg coachene Johnny Roaldseth og Albin Dal.

Vi møttes på Gardermoen 07.00 og etter en kort flytur til Amsterdam, henting av leiebil og 2,5t kjøring så var vi framme i Emmen. Resten av dagen ble brukt til matshopping, joggetur, innveiing og middag.

Lørdag var det Drentse Open som sto på tapeten. Stevnet samler godt over 600 deltagere fra bla. Nederland, Tyskland, Belgia, Sveits, Sverige og Norge. I fjor tok ULL 2 bronsemedaljer. Vi følger opp den gode flyten fra J-SWOP og stoppet ikke før det ble 6 medaljer! 1 gull, 3 sølv og 2 bronse.

  • Gull: Rosa Alsgaard
  • Sølv: Cristoffer Augustsson, Tor Brodtkorb og Theodor Hunstad
  • Bronse: Sigurd Stokke og Alisia Anderssen
U18 laget i Open Drentse. FOTO: Albin Dal
U18 laget i Open Drentse. FOTO: Albin Dal

I tillegg måtte Stine Røsæg trekke seg fra bronsefinalen pga skade og Mats Sommervold tapte sin bronsefinale på Golden score. Totalt sett vant de aller fleste like mange eller flere enn de tapte. Noe som er stor forbedring fra fjoråret og viser at den jobben vi gjør i landslaget fungerer.
Etter stevneslutt spiste vi middag i Emmen før vi kjørte nye 2timer til Alkmaar.

Søndag var det nytt stevne, Alkmaar Open. Det som er det fine ved denne turen er at utøverne får gå 2 tøffe turneringer på en helg. De får møte helt nye motstandere selv med et par timers kjøring. Stevnet samler tilsvarende antall utøvere fra omtrent samme nasjoner. Her var Frankrike og Polen representert i tillegg. Nivået var omtrent det samme med litt forskjell fra klasse til klasse. Ifjor ble det 2 gull. I år ble det 3 sølv, 1 bronse og 1 5.plass. Største utfordringen med disse stevnene er å gå bra på begge dagene. Mange som ikke klarer å være like sultne etter første dag, mens de som ikke er fornøyd etter første dag klarer som regel å heve seg andre dagen. Her har vi fortsatt mye å lære. I tillegg hadde vi et par skader og sykdommer som reduserte laget vårt. Allikevel drar vi inn dobbelt så mange medaljer som fjoråret. Vi har et ungt lag hvor flere første og andre års kadetter allerede begynner å ta medaljer. Det lover godt for framtiden!

Deler av u18 laget i Alkmaar Open. FOTO: Albin Dal
Deler av u18 laget i Alkmaar Open. FOTO: Albin Dal
  • Sølv: Tor Brodtkorb, Stine Marie Røsæg og Sigurd Stokke
  • Bronse: Rosa Alsgaard

Alisia fikk i tillegg en fin 5.plass.

Etter stevnet bar det ut på en bedre middag. I tradisjonens tro ble det steak house. Som alltid er det en vinner etter stevnet. Mandag var det kun transport etappen hjem.

Håper å se så mange som mulig på Riksrandori 6-8.november.

Mvh Ungdomslandslagstrenerne
Albin Dal og Johnny Roaldseth

Lill Merethe Tjeldvoll

Ansvar: Organisasjon | Telefon: 21 02 98 23 | Mobil: 45253401

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier