369 Views

Fredag 4. april var det dags for riksrandori i Sandnes. Totalt var vi rundt 50 utøvere på matta. Vi hadde høyt fokus på randori som er det utøverne utenfor Oslo-området mangler mest.

Riksrandori i Sandnes.
Riksrandori i Sandnes.

Fredag kjørte vi en kveldsøkt. Vi jobbet litt med korset. Dvs riktig angrep til riktig bevegelse. Mange av våre utøvere har en tendens til å angripe med feil kast i henhold til bevegelsesretningen. Vi har derfor hatt stort fokus på det i landslaget og håper klubber og regioner kan jobbe videre med dette. Vi kjørte også en god del ne- og tachi-waza randori.

Lørdag startet vi med ne-waza på morgenen. Vi jobbet med enkle driller og hadde en god del ne-waza randori og avsluttet med tachi-waza randori.

På formiddagen arrangerte vi på en lett BJJ teknikk økt. BJJ eller brasiliansk jiu jiutsu har mange likhetstrekk med judo, men mye større fokus på ne-waza delen. Vi lærte en del nyttige tips med tanke på forsvar som vi bør ta med oss videre.

Kveldsøkten fortsatte vi å drille korset og jobbet mye med grepsbryting. Det har skjedd mye nytt på grepsfronten med nye regler. Det er derfor viktig å henge med på notene å ikke bli parkert. Vi er litt for omstendige med grep i Norge. Uansett hvor god teknikk du har, er du dårlig på grep så får du ikke kastet. Vi avsluttet igjen med mange runder tachi-waza randori.

På søndag morgen jobbet vi med det å ha en ne-waza plan. Som utøver på landslagsnivå bør du ha en ne-waza teknikk du kan score på fra de vanligste ne-waza posisjonene i kamp. Har du en innøvd plan på forhånd så vil du øke sjansen for å sette teknikken. Usikkerhet om hva du skal gjøre kan være nok til å få motstander for godt nok forsvar for at vi kan sette vår teknikk.

Søndag formiddag hadde vi litt lek og moro samt repitisjon av det vi hadde gjennomgått på samlingen. Må si meg imponert over treningsinnsatsen på gjengen. Gjennom hele samlingen var oppmøtet relativt jevnt. Judoregion Vest har virkelig trappet opp deres satsing og det blir spennende å se deres utviklingen framover.

Så til slutt vil jeg rette en stor takk til Sandnes JK og alle som gjorde samlingen mulig. Spesielt familiene Hermansen, Johansen og Knutsen som kjørte og hentet, losjerte og matet sultne LL utøvere. Veldig viktig å ha slike engasjerte foreldre som er med på å gjøre det lettere for LL utøverne. Tusen Takk!

Mvh
Albin Dal
Ungdomslangslagstrener

Kristoffer Halmøy

Telefon: 21 02 98 20 | Mobil: 97574991

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier