236 Views

Fredag 31. oktober og 1. november møtte åtte deltakere til C-dommerkurs i EiendomsMegler1-hallen (Judohallen) i Levanger.

Deltagerne på kurset: Fredrik Fasteraune, Eirik Lien Fotland, Anne Hokstad, Solveig Enge Lyngaas, Magne Mardal Moe, Anders Sætersmoen, Farhad Zad Hossein Ganji, Adrian Aar Andersen.
Deltagerne på kurset: Fredrik Fasteraune, Eirik Lien Fotland, Anne Hokstad, Solveig Enge Lyngaas, Magne Mardal Moe, Anders Sætersmoen, Farhad Zad Hossein Ganji, Adrian Aar Andersen.

n2014_dommerkurs_levanger_02

n2014_dommerkurs_levanger_03

Deltakerne hadde beltegrader fra oransje til brunt og et aldersspenn i overkant av tretti år.

Seks av deltakerne var fra Trøndelag, en fra Hordaland og en fra Møre og Romsdal. Tidligere i år har Nidaros Judoklubb hatt utøvere på trener-kurs, nage no kata og katame no kata-kurs og hadde nå femti prosent av deltakerne på C-dommerkurset. Nidaros satser åpenbart på utdanning, også av dommere. Det er bra og vil komme hele klubben til gode.

Allerede på fredag uttrykte kursdeltakerne spenning for eksamenen på lørdag. Det interessante, og noe som er en mangeårig observasjon, er at ungdommene ikke står tilbake for de eldre deltakerne hverken når det gjelder skåringsresultatene til eksamen eller fra praksisen på matta. Man kan undres om dette skyldes ungdommelig mot, eller om det er faktisk ervervet kunnskap og erfaring. Jeg velger å tro at det skyldes en kombinasjon. Alle bestod eksamen med gode resultater.

Om deltakerne gjør som vi hadde enighet om skal de prøve seg som dommere. De fra Trøndelag ble omgående invitert til å dømme i Innherredstreffet 8. november i EiendomsMegler1-hallen. Fem av trønderne bekreftet at de skal dømme, mens en måtte avklare med heimefronten.

Mvh.

Alf Birger Rostad
Dommerkurs-instruktør

Kristoffer Halmøy

Telefon: 21 02 98 20 | Mobil: 97574991

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier