328 Views

Helgen 8–9. april ble det avholdt C-dommerkurs i Mo i Rana. Det var 12 deltagere fra Stålkameratene IL – judo og 2 fra Bodø Judo Club. Instruktør fra Norges Judoforbund var Thom Hallum (IJF B og 3 Dan).

14 deltakere fra to klubber på C-dommerkurs i Region Nord. FOTO: Kim Andersen
14 deltakere fra to klubber på C-dommerkurs i Region Nord. FOTO: Kim Andersen

Første undervisningsøkt bestod av teori og ble avholdt kl. 18:00 – 21:00. Etter en kort introduksjon av kursholderen og hans judo- og dommerkarriere fikk vi en innføring i basic’en, dvs. dommertegn mm. Mot slutten av økten ble det vist mange gode videoeksempler fra de største internasjonale judokonkurransene (Grandprix og Grandslam etc.). Dette var med på å skape mange gode diskusjoner blant deltakerne, samtidig som det økte forståelsen.

Lørdag kl. 09:00 fortsatte vi med gjennomgang av videosituasjoner fra IJF (Malaga) i dojoen til Stålkameratene. Etter mange gode eksempler og mye diskusjon ble det rigget til for lunch.

Kurset ble avsluttet med en teoriprøve. FOTO: Kim Andersen
Kurset ble avsluttet med en teoriprøve. FOTO: Kim Andersen

Etter lunsj var det klart for praktisk dømming. Som vanlig var tilbakemeldingen at det var «litt vanskelig», og det ble slett ikke bedre når de som skulle gå kamp gjorde det de kunne for å sette dommerteamene på prøve. Med et titalls forbudte handlinger i løpet av 20-30 sekunder ble det rett og slett for mye, men moro var det. Alle kom seg gjennom praksis, og de som ville dømme mer fikk lov til det.

Når praksisen var unnagjort var det tid for avsluttende teoriprøve. Deltakerne ble delt inn i grupper og kunne samarbeide i team, mange var fornøyd med det. Fasiten ble gjennomgått i plenum etter prøven. For å få lisens og godkjent kurs må deltagerne dømme i en konkurranse.

Takk til Thom Hallum og Stålkameratene for en lærerik kurshelg!

Kim Andersen,
Bodø Judo Club

Stine Lastein

Generalsekretær | Telefon: 21 02 98 21 | Mobil: 93441760

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier