211 Views

Arild Maka representerte Norge som dommer under Warsaw Open. Les hans rapport her:

Warsaw Judo Open ble i år arrangert for 15. gang. Det er et stort internasjonalt stevne for ungdommer og juniorer. I år deltok det hele 1617 utøvere, også fra Norge.

Selv tok jeg fly fra Stavanger via Oslo til Warszawa. Flyet ble en time forsinket, og jeg var derfor noe spent på om jeg kom meg videre fra Oslo. Heldigvis var flyet videre nesten like mye forsinket. Jeg landet derfor ca. kl 22:30. Etter en liten spasertur på ca 1 km var jeg på hotellet. Da var det ikke stort mer å gjøre enn å finne rommet og ta kvelden.

På dommermøtet kl. 08:30 var det ikke mye informasjon som ble gitt. Det ble delt ut akkrediterings-kort og oransje slips til alle. Vi fikk mattefordeling med 6 dommere på hver matte. Med 10 matter var det dermed 60 aktive dommere pluss noen supervisere. Og vi fikk en formaning om at de hadde 1000 utøvere denne dagen, så vi skulle ikke vente med å gi straff.

På lørdag fikk vi på vår matte U20 M-81 og etter hvert U17 D-70. Med andre ord var det full rulle fra første kamp. Det vil si, jeg startet med 1 time pause. Vi kjørte 20 minutter på hver posisjon og 1 time pause. Kampene gikk relativt greit uten store protester.

Kl. 12:00 var det åpningsseremoni. Da gikk det først masse barn rundt matta med flagg for alle deltakernasjonene. Bak dem kom alle dommerne sortert etter nasjon. Og den første dommeren fra hvert land bar et skilt med navnet på landet. Midt oppi det hele var det noen korte taler, så i løpet av 10 minutter var det hele over.

Meget forsinket kom finalerundene kl 19:50. Jeg fikk 2 kamper som assistentdommer (U15 M-60 og U20 M+100).

Rett etter finalene gikk dommerne korteste vei ut i bussen. Siste rutebuss hadde gått, men heldigvis var det satt opp ekstra buss. Vi levde vel en liten stund i tro på at bussen skulle gå kl 21:00, men neida, først når stevneleder en time senere kom ut i bussen og sa i fra at premieutdelingen var ferdig, gikk bussen i retur til hotellet.

På hotellet skulle det være bankett frem til kl 21:00. De hadde fremdeles åpent, men det var en relativ enkel buffet hvor det var rimelig lite igjen. Det kom dog noe påfyll etter hvert.

Det var litt færre utøvere på søndag. Vår matte startet med U17 M-60. Noe senere på dagen fikk vi jenter i U15. Her ble det en noe misfornøyd coach etter at jeg dømte Hansokumake for nakkebend på ei jente. Kvelinger var tillatt i denne klassen, men nakkebend har så vidt meg bekjent aldri vært tillat i judo.

Også denne dagen fikk jeg 2 finaler som kantdommer. Like før den siste kampen ble jeg imidlertid anmodet om å ta bussen tilbake til hotell og flyplass. De visste ikke om jeg ville rekke flyet ved å ta bussen en time senere.

Hjemturen gikk etter ruteplanen via København til Stavanger, og flyet landet rundt midnatt. Etter en tur med drosje var det bare å innta horisontalen før en ny arbeidsdag.

Arild Maka

Stine Lastein

Generalsekretær | Telefon: 21 02 98 21 | Mobil: 93441760

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier