145 Views

10 – 11. november ble det avholdt C-dommerkurs i Levanger. Instruktør var Alf Birger Rostad. Her er hans rapport fra helgen:

Det var åtte «ordinære» kursdeltakere. I tillegg deltok to observatører, som har dømt i mange år og må kunne kalles veteraner. De var med for en oppdatering på regelverk og praktisk dømming.

Kursdeltakerne instrueres under praksis.

Deltakerne var i alderen 13-16 år, 2 jenter og 6 gutter. Fredag ettermiddag og kveld var viet gjennomgang av de nye reglene og det internasjonale regelverket.

Lørdag morgen startet med en kombinasjon av teori og praksis. Det var engasjerte kursdeltakere som gjenskapte situasjonene som var presentert tidligere. Disse eksemplene ble etablert for at kursdeltakerne skulle prøve seg og agere som dommere. De jobbet i team og rullerte på oppgavene som matte- og kant-dommere. Dette var god trening også for det som fulgte etterpå.

Fornøyde deltakere etter endt kurs.

Innherred Judo- og BJJ-klubb arrangerte et kort klubbstevne for at kursdeltakerne kunne prøve seg i en virkelig situasjon med reelle kamper og publikum. Og for at klubben skulle trene sekretariatene, elektronikken og scoringstavlene.

En av deltakerne ga uttrykk for at han i stevnedelen kjente på nervøsiteten. Det ville vært utypisk om man ikke har en slik opplevelse. Utfordringen ligger i å mestre egen usikkerhet og omsette det i god dømming, med en god holdning og attityde på matta. Alle viste gode takter som mattedommere. Det gode mestringsnivået i den praktiske delen er et godt grunnlag for videre dømming.

Alle deltakerne hadde meget høy score på den teoretiske prøven. To hadde topp score dvs. 35 poeng. De øvrige fordelte seg med et poengs trapping fra 34 til 30 poeng. Refleksjoner og tilbakemeldinger gjennom kurset viste at dette var utøvere med erfaring og god kjennskap til konkurranse og til regelverk.

Takk for en hyggelig helg til dere alle. Som kjent må alle dømme et stevne for å få godkjent C-lisens. Lykke til med dømmingen.

Stine Lastein

Generalsekretær | Telefon: 21 02 98 21 | Mobil: 93441760

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier