476 Views

Søndag 24.11.19 gikk Åpent Trøndersk mesterskap i Nage no kata av stabelen i dojoen til Nidaros judoklubb i Trondheim. Regionens første katastevne kom i gang etter at Anne Hokstad og Jan Ove Rein fra Nidaros judoklubb hadde deltatt på kata-dommerkurs i regi av NJF i september og fått i oppdrag å arrangere en kata-konkurranse som en del av dommerutdanningen.

Konkurranse i Nage No Kata i Trondheim. FOTO: Einar Magnus Aasen
Deltakere og dommere på kata-konkurransen i Trondheim. FOTO: Einar Magnus Aasen

For å senke terskelen for deltagelse ble det denne gang konkurrert i de tre første seriene i Nage no kata. Det ble likevel utfordrende å skaffe deltagere, men på konkurransedagen stilte seks utøvere fordelt på fem par fra Nidaros JK, Judokwaien og Levanger JK. Innsatsen og stemningen var på topp, og de to ferske dommerne fikk testet ut sine kunnskaper. For å sikre korrekte bedømmelser, valgte vi denne gang å filme kata-ene og se igjennom disse på et dommermøte etter at utøverne var ferdige. Senere vil deltagerne få tilsendt videoene med kommentarer fra dommerne slik at de kan utvikle seg videre til gradering og fremtidige konkurranser.

Spesielt artig var det at Femke Blankers og Evelyn Otlo hadde tatt kursen fra Levanger. De er forholdvis ferske i kata-sammenheng og viste kun første serie i kataen. De ble premiert med en spiselig gullmedalje for innsatsen.

Både deltagere og dommerne syntes at dette var en lærerikt og morsom konkurranse og vi satser på å arrangere et nytt stevne til våren med forhåpentligvis flere deltagere fra hele landet. Kata-dommerkurskandidatene ønsker å takke Stine Lanstein og judoforbundet for premier og støtte, og til Rosalie Evans for flott kata-dommerkurs tidligere i høst.

Resultat:

Herrer:
1. Bernt Olav Stene og Rune Hoemsnes (74 p.)
2. Bernt Olav Stene og Farhad Ganji (68 p.)
3. Anders Samstad Gylland og Rune Hoemsnes (65,5 p)
4. Rune Hoemsnes og Bernt Olav Stene (52,5 p.)

Damer:
1. Femke Blankers og Evelyn Otlo

Jan Ove Rein
Nidaros Judoklubb

Stine Lastein

Generalsekretær | Telefon: 21 02 98 21 | Mobil: 93441760

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier