210 Views

Lørdag 22. oktober ble Vestlandscup avholdt i idrettshallen ved Vågen videregående skole i Sandnes. Dette var første Norgescup-stevne i landsdelen siden Sørvestcup ble arrangert i Stavanger i år 2000.

FOTO: Jørgen Hillestad
FOTO: Jørgen Hillestad
FOTO: Christian Wolff / Judobilder.org
FOTO: Christian Wolff / Judobilder.org

Stevneresultatene finner du på live.judo.no.

Arrangøren Sandnes judoklubb hadde laget en flott ramme for stevnet, som holdt et godt sportslig nivå, selv om noen klasser var litt tynne. Morsomt å se mange nye utøvere fra Vestlandet som ville prøve seg, og klubber som Sola og Haugesund har flere talenter i tillegg til de vi vet om fra Sandnes, Stavanger og Stord. Dommerne gjorde en god jobb og hadde ingen større kontroverser. Care-systemet rydder greit opp i eventuelle uenigheter, og dommerne inviterte uenige coacher til å få sett situasjoner på nytt slik at eventuelle uklarheter blir løst.

Trondheim judokwai fortsetter med sin dominans i ungdoms- og juniorklassene i norgescup og ble beste klubb med 8 gull. Region Midt ble dermed beste region med hele 11 gull.

I mine velkomstord hadde jeg gleden av å informere om den utrolig rause pengegaven fra DNB på 2,6 millioner kroner. I tillegg nevnte jeg hvor fint det er at Region Vest arrangerer norgescup i og med sin stilling som en foregangsregion når det gjelder talentutvikling. Ordfører Wirak i Sandnes kommune la vekt på dugnadsånden i Sandnes judoklubb der spesielt Team Hermansen helt fortjent ble nevnt.

Leder av honorær komite Torbjørn Engebretsen holdt et kjapt innlegg angående honorære graderinger og hedersbemerkelser med en klar oppfordring til alle om å melde inn navn på de som fortjener heder og ære.

En kjapp statistikk viser at vest selvfølgelig hadde flest utøvere i egen region, og at det var overraskende få fra sør og øst i forhold til antall utøvere i regionene.

Antall starter ca.130

Region Deltagere Gull
Nord 5
Midt 30 11
Øst 21 5
Vest 62 8
Sør 10 4

Vennlig hilsen,

Jørgen Hillestad
Vararepresentant FS

Kristoffer Halmøy

Telefon: 21 02 98 20 | Mobil: 97574991

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier