211 Views
FOTO: Stine Lastein
FOTO: Stine Lastein

I helgen arrangerte NJF newaza-kurs for trenere i Oslo, med Rosalie Evans og Anne-Grethe Hermansen. Etterutdanningskurset fokuserte på innlæring av newazaens grunnteknikker.

7-8. november arrangerte NJF et trenerkurs i newaza i NJJKs dojo på Haugerud skole i Oslo. Kursinstruktører var Rosalie A. Evans, 6. dan, og Anne-Grethe Hermansen, 3. dan, begge fra TSI-Judogruppa. Judotrenere fra Asker, Bodø, Fredrikstad, Hamar, Ippon, Nesodden, NJJK, Nordre Land, Ringerike, Sandefjord, Slemdal, Stord og Trondheim var representert. Det var altså god geografisk spredning på deltakerne hvor vi faktisk hadde alle regioner representert!

FOTO: Stine Lastein
FOTO: Stine Lastein

Newaza har en tendens til å bli litt forsømt på trening og vi som holder trenerkurs har i en tid nå diskutert hvordan vi kan få større fokus på bakketeknikker blant norske judotrenere. Kursholderne har derfor det siste året utviklet et konsept som består av en pedagogisk tilnærming til emnet som står i tråd med Den Norske Judoskolens prinsipper.

Samlingen var et etterutdanningskurs for trenere og fokuserte på innlæring av newazaens grunnteknikker. Det ble et forholdsvis tett program og vi fikk kjørt oss på matta til tross for en del strategisk innlagte pauser. Utgangspunktet var teknikkene i katame-no-kata (newaza-kataen) og vi gikk grundig gjennom utvalgte teknikker og situasjoner fra de tre gruppene; Osaekomi-waza, shime-waza og kansetsu-waza.

Vi takker våre dyktige instruktører for nok en vellykket samling. Tross et tett program og mye nytt stoff klarte deltakerne å holde fokus gjennom hele kurset og dessuten et høyt aktivitetsnivå på matta. Vi er derfor positive til å holde tilsvarende kurs til neste år, gjerne i en annen region. Klubber som er interesserte i et newaza-kurs bes ta kontakt med undertegnede.

FOTO: Stine Lastein
FOTO: Stine Lastein

Hilsen

Stine Lastein
Fagsjef

Kristoffer Halmøy

Telefon: 21 02 98 20 | Mobil: 97574991

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier