224 Views

I år arrangerer vi for første regionale trenerseminarer rundt omkring i landet hvor temaet er talentutvikling i norsk judo.

Keep it simple... region Midt.
Keep it simple… region Midt.
Deltagerne fra region Vest.
Deltagerne fra region Vest.

Fokuset er rettet mot grunnleggende tekniske ferdigheter for barn og unge – det er her grunnlaget for gode konkuranseutøvere dannes. Treningene tar utgangspunkt i den nye utviklingtrappen utarbeidet av NJF og treningsopplegg utarbeidet av landslagstrener Anders Dahlin.

Følgende instruktører fra Trenerbanken har så langt holdt seminar: Mathias Hansen og Birgitte Ursin i Sone Sør/Øst, NJJKs lokaler, Vidar Lund i Sone Vest, Stavanger Judoklubbs lokaler og Johnny Roaldseth i Sone Midt, Trondheim Judo Kwais lokaler. I slutten av april vil Hanne Myrnes holde seminar i Sone Nord i Bodø.

Her er Vidars referat fra seminaret han holdt:
Lørdag 15.03 og søndag 16.03 var det duket for trenerseminar i Sone Vest. Instruktør for helgen var undertegnede og seminaret ble holdt i Stavanger Judoklubbs lokaler. Temaet og det vi jobbet med under seminaret var grunntrening og trening rettet mot barn i 6-10 års-alderen. De som hadde møtt opp var allerede, eller skulle til å bli, trenere for barn i denne aldersgruppen.

På første økt gikk vi gjennom grunnteknikk i tachi-waza og ne-waza. Det var fokus på hvordan man skulle gjøre øvelsene for å få mest mulig ut av dem og fokus på å gjøre dem så riktig som mulig. Dette er viktig for om grunntreningen ikke sitter som den skal så blir det vanskeligere fremover når man eventuelt skal starte å satse.

Andre økt var også rettet mot grunnteknikk og hver deltaker fikk tid til å gå gjennom forskjellige teknikker. Det er lett å se hvorfor utøvere fra Stavanger Judoklubb gjør det bra i konkurranser for nivået på teknikkene og måten å lære bort på var bra. Vi fikk også tid til å gå litt gjennom Judoforbundets utviklingstrapp og se hva som skal til om man skal bli konkuranseutøvere.

På søndag og siste økt var det deltakerne selv som skulle ha treningen, som ble delt opp i tre deler: Oppvarming, teknikk og avslutning. De fikk selv bestemme hva de skulle ha ansvaret for, mens undertegnede var flue på veggen og kom inn med spørsmål. Dette var for å utfordre dem litt, men alle hadde god kunnskap og var veldig flinke til å formidle teknikk og øvelse.

Dette var det første seminaret for min del der jeg hadde ansvaret og besøket i Stavanger Judoklubb ga det mersmak. Jeg vil takke Stavanger Judoklubb for gjestfriheten og for bruk av lokalet. Jeg koste meg, og de vet å ta vare på besøkende 🙂

Av de tilbakemeldinger vi har fått så langt virker dette tiltaket med regionale seminarer vellykket og blir satt pris på av de trenerne som har deltatt. Det er selvfølgelig veldig hyggelig for oss og vi håper derfor at dette kan bli et permanent tilbud årlig i alle regioner. Neste gang håper vi på flere deltakere fra flere klubber.

På høstens Fagseminar 2014 vil det arrangeres en ekstra økt på fredagen for alle som har deltatt på regionseminarene, hvor det blir rom for diskusjon og erfaringsutveksling. Denne økten vil ikke medføre ekstra kostnader for deltakerne.

Stine Lastein
Fagkonsulent

Kristoffer Halmøy

Telefon: 21 02 98 20 | Mobil: 97574991

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier