133 Views

25. og 26. april ble det avhold regionalt trenerseminar i Bodø Judo Clubs lokaler. Instruktør var Hanne Myrnes fra Trenerbanken som fikk god hjelp av klubbtrener Kim G. Andersen.

FOTO: Stine Lastein.
FOTO: Stine Lastein.

Temaet var talentutvikling med utgangspunkt i NJFs nye utviklingstrapp. Det var 14 deltakere på seminaret, det vil si flest av alle de regionale samlingene som har vært arrangert i år!

Første økt besto av tachi-waza hvor det ble gjennomgått balansebrudd i ulike retninger med standard kumi-kata, riktig trekk, samt et utvalg av sentrale teknikker: Tsurikomi-goshi, o-soto-gari, seoi-nage og uchi-mata. Økt nummer to besto av ne-waza med gjennomgang av juji-gatame i ulike situasjoner, posisjon med uke mellom beina, hvordan få løs benet og såkalt «Sportif-snuing».

Det kan rapporteres om veldig god innsats fra deltagernes side. Det som må jobbes mest videre med hos den enkelte i tachi–waza er å bøye mer i knærne og samtidig rette ryggen («knærne over tærne»). Dette bør trenerne kunne godt selv for å kunne vise videre til utøverne de trener.

Før økten på lørdag ble det gjennomført åpent klubbmesterskap med totalt 44 deltagere. De som var på trenerseminaret fungerte som dommere, funksjonærer og coacher. Det kan nevnes at Oscar B. Kristiansen fra Sortland deltok for første gang på et judostevne og Stålkameratene fra Mo i Rana deltok med 8 barneutøvere. I tillegg foregikk det kata-trening parallelt med trenerseminaret. Espen Tangen fra TSI i Tromsø og Ronald Guttormsen fra Stålkameratene trente kime-no-kata med mål om deltagelse i kata-VM i september.

Vi ses på trenerseminaret til høsten!

Stine Lastein
Fagsjef

Kristoffer Halmøy

Telefon: 21 02 98 20 | Mobil: 97574991

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier