544 Views

Knut Harefallet, 5.dan og medlem av Dankommisjonen, er en av trenerne i Trenerbanken til Norges judoforbund. 15. februar var han leid inn til treningssamling for judoutøvere i Mjøsregionen.

Deltagere på treningssamling i Nordre Land IL - Judo.
Deltagere på treningssamling i Nordre Land IL – Judo.

Trenerbanken har trenere som klubbene kan leie inn. Les rapporten fra Knut Ellefsrud, leder NLI judo:

7 utøvere var samlet i dojoen til NLI judogruppa i kjelleren på Parktunet kjøpesenter i Dokka sentrum for å lære nye teknikker og hvordan man setter sammen et pensum til 1.kyu/1.dan. Det var en lydhør forsamling. De fleste var fra Nordre Land. Men to kom fra Hamar. Og Ung judo var representert med Andreas Larsen Aarsvold som kom helt fra Larvik på det glatte føret.

Samlingen begynte med en to timers Ne-waza økt. Først lett randori nede for å få opp varmen. Så løsning av oppgaver: Uke i benk/på magen, tori på magen, tori på rygg med uke mellom beina og uke på rygg med tori mellom beina. Etter hvert hadde vi mer enn nok teknikker til en dangradering. Knut tok også for seg kombinasjoner i Ne-waza og hvordan en bygger opp en favoritteknikk/utdypning.

Etter en solid pause var det to nye timer på matta, denne gangen viet Tachi-waza. Vi trente kast i fire beveglesesretninger der balansebruddet var i fokus hele tiden. Så var det en gjennomgang av kombinasjoner og kontringer og hvordan dette skulle vises til høyere graderinger. Til slutt forklarte Knut hvordan en bygger opp en favoritteknikk/utdypning i Tachi-waza.

Under hele samlingen la han vekt på prinsippene bak teknikkene og ba oss om å utvikle vår egen judo, ikke bare kopiere det han eller andre gjorde.

Det ble en svært lærerik lørdag som ga oss mye å trene på fremover. En stor takk til Knut Harefallet som tok seg tid til å besøke oss!

Kristoffer Halmøy

Telefon: 21 02 98 20 | Mobil: 97574991

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier