238 Views

NJFs Generalsekretær Stine Lastein (på den tid Fagsjef) så i 2016 behovet for å øke fokuset på ungdom for å hindre frafall, men også for å få dem mer engasjert. Ønsket var å kunne arrangere kostnadsfrie samlinger og kurs rettet mot ungdom. Det ble sendt inn en søknad til Sparebankstiftelsen DNB, og ungdomsprosjektet JUP ble skapt.

Våren 2017 ble jeg kontaktet av min trener angående en veiledersamling i Oslo. Jeg ante lite om hva dette var, men ble med for moro skyld. Denne helgen møtte jeg mange fantastiske mennesker der x antall har en sentral rolle i mitt liv i dag.

Denne helgen gikk vi gjennom teknikker innen kommunikasjon, veiledning og coaching. Vi hadde en fantastisk kursholder som vekket nysgjerrigheten i meg, og jeg ville bli med videre for å se hva dette var. Det å sette i gang et såpass stort prosjekt var tidskrevende, og en test på tålmodigheten. Som relativt fersk i judomiljøet, var det litt utfordrende i starten. Både på grunn av mangel på erfaring og kompetanse, og fordi jeg ikke var så godt kjent i min judoregion.

Fra Nettverkssamlingen i 2018. Foto: Lill Merethe Tjeldvoll

Høsten 2017 ble de veilederne som fremdeles var interesserte i å bli med, kalt inn til et møte om status på prosjektet. Vi ble bedre kjent med hverandre, og vi begynte å prate om vår visjon. Vi hadde en representant fra hver region, og vi ble utvalgt som koordinatorer for prosjektet. Nå var det vår “jobb” å få fart på prosjektet.

Tre instruktører ble sertifisert til å holde arrangørkurs på nivå 1 samme år, og jeg valgte å flytte fra Vestlandet til Østlandet. Her fikk jeg god oppfølgning av NJF, og jeg følte meg mer og mer velkommen i judomiljøet.

I hele 2018 har Stine sparket meg ut av komfortsonen utallige ganger. Som 20-åring holdt jeg foredrag om prosjektet for klubbledere fra hele Norge. Noe jeg for bare noen måneder siden aldri hadde trodd ville skje. Jeg reiste rundt på regionmøter, kurs, stevner og mange arrangementer i hele landet for å fortelle og informere om muligheten for ungdom til å utdanne seg til dommere og arrangører.

Juni 2018 arrangerte vi vår første nettverkssamling for at ungdommene skulle bli kjent med hverandre på tvers av klubb og region. Vi hadde et godt oppmøte, og hadde flere morsomme workshops, foredrag og sosiale samarbeidsoppgaver. Dette ble en hit, og i januar 2019 var det plutselig meg som sto ansvarlig for en lignende samling i Trøndelag. Dette var noe jeg grua meg ufattelig mye til, men jeg hadde flere bekjentskap og trygge nøkkelpersoner i disse klubbene som støttet meg opp hele veien.

Oppmøtet på samlingen var enda bedre enn i Oslo, og deltakerne elsket det. To uker etter tok jeg turen til Trondheim for å avholde mitt første arrangørkurs for erfarne nøkkelpersoner i Trondheimsklubbene. Mestringen jeg kjente på da jeg merket at kurset gikk bra er ubeskrivelig. Jeg har vært utrolig heldig som har hatt en såpass dyktig leder, som har støttet meg opp, og heiet meg frem.

I februar ble jeg ble ansatt i en 100% stilling ut året som prosjektleder for ungdomsprosjektet, og ansvaret faller nå på mine skuldre. Jeg er halvannen måned inn i min stilling, og jeg har blitt kastet ut i lederkurs, debatter og seminarer, og får reise på konferanser i Skandinavia. Vi skal for 3. gang avholde en nettverkssamling for ungdom, og jeg gleder meg mer enn noensinne.

Prosjektet har gitt meg muligheten til å jobbe med så mange fantastiske og inspirerende ungdommer. Jeg har blitt satset på, og jeg har hatt et helt forbundskontor som har støttet meg hele veien frem. Jeg har fått mange ubeskrivelige erfaringer innen lederskap, coaching og kommunikasjon. Jeg er så takknemlig for at min leder har gitt meg muligheten til å utvikle meg så mye som jeg har. Jeg ser frem til 9 måneder med kurs, samlinger, konferanser, debatter og mange nye spark ut av min komfortsone.

Har du spørsmål om JUP er det bare å kontakte meg!


Elise Åkesson

Prosjektleder JUP

Stine Lastein

Generalsekretær | Telefon: 21 02 98 21 | Mobil: 93441760

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier