263 Views

President Geir Reehorst dukket opp på treningsleir for judoutøvere med funksjonsnedsettelser på Nesodden for å dele ut honorær grad 2. dan til Wibecke Jøsang og Alexander Lange.

Honorær 2. dan til Wibecke Holm Jøsang og Alexander Lange.
Honorær 2. dan til Wibecke Holm Jøsang og Alexander Lange.

Den internasjonale samlingen var støttet av både Extrastiftelsen og Judoforbundet, og hadde 35 deltagere fra Norge, Sverige og Nederland. Presidenten gledet seg også til denne delen av besøket, for å lære hvordan judo kan tilpasses den enkeltes utfordringer.

– Alexander Lange ledet treningen med stor innlevelse. Mye glede og latter fulgte deretter når vi alle prøvde oss på Alexander sine krumspring, forteller presidenten.

På slutten av treningsøkta overrasket han Wibecke Jøsang og Alexander Lange med å tildele dem 2. dan. Nesodden JK hadde sendt inn søknadene, som så ble sendt til forbundsstyret med positiv innstilling fra Honorær Komite.

– Det er veldig fortjent, når man bruker så mye av sin tid på andre mennesker å få en slik oppmerksomhet og at vi på den måten kan vise at hele judonorge setter pris på det arbeidet Jøsang og Lange gjør, sier leder i Nesodden judoklubb, Thom Hallum.

Wibecke Jøsang og Alexander Lange har bidratt til å utvikle judo for funksjonsnedsatte i Norge i mer enn 15 år. De har erfaring fra trening med blinde, døvstumme, rullestolbrukere, psykisk utviklingshemmede og andre. De har også laget treningsmoduler til trener 1 og trener 2 i judo.

Norges Judoforbund gratulerer de to kandidatene, og ønsker lykke til med videre arbeid. De er med på å gjøre oss til den rause og inkluderende organisasjonen vi vil være.

Kristoffer Halmøy

Telefon: 21 02 98 20 | Mobil: 97574991

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier