271 Views

Svein Erik Rud var styrets representant på Nordisk i Hillerød, Danmark helgen 26-27. mai. Det deltok hele 58 norske deltakere i Danmark, og vi fikk 5 nordiske titler.

Norske medaljører! FOTO: Svein Erik Rud
Mesterskapet samlet 500 deltagere, og ble gjennomført på 4 mattearealer. FOTO: Svein Erik Rud

Våre nordiske mestere 2018:

  • Thea Lillegaard (Women U21)
  • Kornelius Eilertsen (Men U21)
  • Kornelius Eilertsen (Senior Men)
  • May Linn Hystad (Weteran Female)
  • Hans Petter Haraldsen (Weteran Man)

Vi tok også 2 sølv- og 6 bronse medaljer.
Alle resultater finnes på:
http://judostaevner.dk/nm2018/.

Gratulerer til dere alle.

Vi hadde en god spredning av klasser, alt fra ungdom til veteraner. Jeg hadde gleden av å være tilstede og få treffe mange av dere både utøvere, trenere og foreldre.

Klubbene Hillerød judoklubb, Helsingør Judo- og Ju-jutsu klubb og Brøndby judoklubb hadde lagt forholdene godt til rette for mesterskapet som hadde ca 500 deltakelser inklusive lag. Det var lagt opp til fire matter hvor to av disse ble brukt til lagkonkurransen og finaler. Det var satt opp profesjonell live strømming fra samtlige matter. Hillerød ligger kun en snau times kjøretur fra København og innkvarteringen var i nabobyen Helsinge. NJF stilte også med tre dommere, Svenja Rahn, Alf Uhre og Arild Make. Alle gjorde som vanlig en fortreffelig god jobb.

Samtidig med Nordisk mesterskap ble det også arrangert Nordisk møte med presidenter fra de nordiske landene. Det nordiske møtet ble åpnet av Mr. Martin Kirkhammer, President Dansk Judo og Ju-Jitsu Union. Som vanlig holdt de forskjellige landene ulike presentasjoner over hva som skjer og status i de forskjellige forbund. Danmark har nettopp organisert sport apparatet i en lignende modell som vi har. Sverige presenterte noen interessante prosjekter som de holdt på med og Finland lanserte vertsbyen for det neste Nordisk mesterskap som er Rovaniemi. Tidspunktet er gjerne litt uheldig for oss fra Norge – 17.-19. mai. Undertegnede protesterte kraftig og arrangøren skulle sjekke om det gikk an å flytte mesterskapet til en tidligere helg.

Totalt sett så var det en vellykket helg – mye bra judo samt at jeg fikk stiftet gode bekjentskaper med våre nordiske land og har allerede snakket med Sverige for å få til et enda bedre samarbeid.

Med hilsen

Svein Erik Rud
Visepresident
Norges judoforbund

Kristoffer Halmøy

Telefon: 21 02 98 20 | Mobil: 97574991

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier