323 Views
Svein Erik Rud 1965 – 2019. FOTO: Christian Wolff/judobilder.org

Lørdag 22. juni ble Judoforbundets Visepresident Svein Erik Rud utsatt for en flyulykke under en leteaskjon, der han ble livstruende skadet. Vi håpet alle til det lengste at han skulle klare seg, men to dager senere døde Svein Erik av skadene.

Svein Eriks bortgang er et stort tap for norsk judo. Han satt i sin femte periode i Forbundsstyret, og sitt andre som Visepresident. Han var sjeldent den som stakk seg fram, men for oss som kjente ham imponerte han med sitt engasjement og enorme innsats i organisasjonslivet. Han hadde mange jern i ilden og var en pådriver og brobygger som fikk ting gjort.

I dag torsdag 4.juli ble Svein Erik gravlagt på Vår frelsers gravlund i Haugesund. Det var et fullsatt lokale som tok farvel, deriblant undertegnede og president Jørgen Hillestad. De mange tilstedeværende vitnet om Svein Eriks samfunnsengasjement på mange plan.

Svein Erik ble 54 år gammel, og etterlater seg fem barn og sin kone Elena. Han vil bli dypt savnet av mange ut over familien, av kollegaer i IT-sikkerhetsselskapet Mnemonic AS, av treningskamerater og venner i hele judo-Norge, av flyklubben i Sola og av kollegaer i Heimevernets innsatsstyrker. Våre tanker går til hans nærmeste.

Vi lyser fred over Svein Erik Ruds minne.

Stine Lastein
Generalsekretær
Norges Judoforbund

Stine Lastein

Generalsekretær | Telefon: 21 02 98 21 | Mobil: 93441760

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier