170 Views

2. og 3. mars hadde Judo for fred (JFF) partnermøte i Kabul. JFF Norge var representert av bistandskoordinator Ole Moland og JFF-medlem Birgit Ryningen.

Ole Moland og Birgit Ryningen utenfor dojoen til det Afghanske Judoforbundet.
Ole Moland og Birgit Ryningen utenfor dojoen til det Afghanske Judoforbundet.

De afghanske prosjektkoordinatorene presenterte sine prosjekter og vi er dyktig imponert. JFF støtter 5 prosjekter i Afghanistan; 2 prosjekter for gatebarn, 1 barnehjem, 1 reint jenteprosjekt og 1 prosjekt fur ungdom i Kabul. Judoaktiviteten i prosjektene er ekstremt høy og vi er imponert over hvor langt pengene rekker.

Som et eksempel på hvordan vi jobber, skal jeg kort presentere det ene prosjektet for gatebarn. Aschiana er et gatebarnsenter som vi har samarbeidet med i mange år. Her får gatebarn komme mellom jobbøktene på gata. Her har de et trygt sted å være og de får undervisning og kan delta på forskjellige aktiviteter; slik som håndarbeid og judo. I dag trener 285 gatebarn (inkludert nesten 20 jenter) judo ved Aschiana. Hovedtreneren på Aschiana, Bazmuhammad, er i dag en del av det afghanske JFF styret og var selv gatebarn og har fått judotreningen sin gjennom prosjektet vårt på Aschiana.

Det ble også valgt nytt JFF styre i Afghanistan. De kaller seg Judo Barai Shola (som betyr judo for fred på dari). På bildet er de utstyrt med hver sin norske lue. Vi gleder oss til å fortsette samarbeidet og ser frem til resten av 2015!

Fra v.b.: Fatema, Tamim, Bazmuhammad, Zaki. Fra v.f.: Lina, Farhad, Zabi og Mujeeb
Fra v.b.: Fatema, Tamim, Bazmuhammad, Zaki. Fra v.f.: Lina, Farhad, Zabi og Mujeeb
Donerte judodrakter fra utøvere i Norge.
Donerte judodrakter fra utøvere i Norge.

JFF blir finansiert av NORAD gjennom en samarbeidsavtale vi har med NIF. Budsjettene våre er naturlig nok i norske kroner, men siden kronekursen har falt i det siste betyr det at summen vi får overført (pengene må overføres i dollar) i 2015 er lavere enn i 2014. Resultatet er at vi må kutte utgiftene som i hovedsak er mat til barna etter trening og transport for jentene siden de ikke får lov til å bevege seg utendørs på egenhånd.

Har du lyst til å hjelpe oss å minimere kuttet, så er alle bidrag hjertlig velkommene og av stor betydning. 500 kr vil dekke mat etter trening for et barn i et helt år. Du kan bidra gjennom vår donasjonskonto: 1645.10.57514

På vegne av Judo for Fred
Birgit Ryningen

Lill Merethe Tjeldvoll

Ansvar: Organisasjon | Telefon: 21 02 98 23 | Mobil: 45253401

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier