480 Views

Idrettens fredskorps er et utvekslingsprogram i regi av Norges idrettsforbund (NIF). Gjennom utvekslingsprogrammet bidrar de frivillige med sin idrettsfaglige kompetanse på skoler, i idrettslag og i lokalsamfunn i det sørlige Afrika.

Idrettens fredskorps er en del av norsk idretts internasjonale engasjement og er tuftet på idrettens grunnverdier: glede, fellesskap, helse og ærlighet.

Utvekslingsperioden er fra slutten av august til juni.
Man kan også kombinere arbeidet som idrettsfredskorpser med studiet «Idrett, kultur og utviklingssamarbeid» ved Norges Idrettshøgskole (NIH). Studiet tilsvarer 60 studiepoeng og kvalifiserer til støtte fra Statens lånekasse for utdanning.

Michelle som idrettsfrivillig i Zambia.

Det er nå mulig å søke opptak til utveklslingsprogrammet.

Søknadsfristen er 01. april 2019.

Mer informasjon om Idrettens Fredskorps på NIF sine nettsider.

Reisebrev fra Michelle Harefallet, idrettsfredskorpser 2018-2019 i Lusaka/Zambia:
Allerede i 2017 hadde jeg lyst til å søke om å være frivillig i Idrettens fredskorps. Dessverre var aldersgrensen 20 år, og fristen for å søke var en uke før jeg fylte 20. I slutten av 2017, hadde jeg fremdeles lyst til å være frivillig i Idrettens fredskorps, og fikk positive tilbakemeldinger fra Norges Judoforbund og de ansvarlige for Judo for fred. Deres engasjement og støtten fra familien min var en viktig motivator for meg da jeg bestemte meg for å søke.

Michelle som idrettsfrivillig i Zambia.

Etter å ha kommet videre til både telefonintervju og uttakshelg, så fikk den gledelige beskjeden om at jeg var tatt ut til å representere Idrettens fredskorps 2018-2019! Jeg skulle få jobbe med Judo i Lusaka for det Zambiske Judoforbundet i et helt år!

Jeg var kjempespent og i løpet av august 2018 var vi på tre ulike forberedelsessamlinger, før vi ble sendt hvert til vårt. Vi er totalt 13 frivillige mellom 20-30 år som jobber som fredskorps i Zambia og i Malawi.

Jeg ankom Lusaka i starten av september 2018 og fikk vite at jeg skulle jobbe som klubbtrener, holde landslagstreninger og være dommer på konkurranser, samt hjelpe til å planlegge Women’s Tournament. Det har ikke bare vært lett å starte å jobbe i et nytt land, i en annen verdensdel, spesielt når de har et så ulikt syn på for eksempel tid. Men jeg føler jeg har taklet det bra, selv om jeg måtte vende meg til at ikke alle var på plass til starten av treningen.

Michelle mottar en liten takknemelighetsgave fra den japanske ambassaden i Zambia.

I begynnelsen gikk ting veldig bra, med treningene, men etter hvert fikk de litt problemer med manglende innbetalinger av medlemsavgifter. Dette førte til at dojoen der jeg jobbet ble stengt. Siden det Zambiske Judoforbundet var opptatte med planlegging av større arrangementer som landslaget skulle reise på, forble jeg arbeidsløs en periode.
Når jeg da sto igjen med mye fritid, valgte jeg å jobbe med eksamen i IKU, som er et studie jeg tar på NIH samtidig som jeg jobber som frivillig i Zambia. Dette studiet er noe jeg valgte å ta i tillegg til arbeidet jeg gjør i Idrettens fredskorps, siden jeg ikke ville gå glipp av et skoleår.

Før jeg reiste til Cape Town for en uke på skole med NIH, arrangerte vi en konkurranse de kaller Japanese Ambassadors Tournament – som den japanske ambassadøren i Zambia kom og kikket på. Her ble jeg tildelt en liten oppmerksomhet/takknemlighetsgave for jobben jeg har gjort i ZJA. Dette arrangementet ble avsluttet med middag hos den Japanske ambassadøren.

Jeg er nå tilbake i Lusaka og klar for å starte de siste 5 månedene med arbeidet for forbundet, da de har åpnet dojoen igjen og i tillegg lovet meg mer arbeid.

Hilsen
Michelle Harefallet

Spørsmål om Idrettens Fredskorps og utviklingssamarbeidet kan rettes til Ketil Husøy på Ketil.Husoy@idrettsforbundet.no eller på telefon 93456744.

Lill Merethe Tjeldvoll

Telefon: 21 02 98 23 | Mobil: 45253401

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Sosiale medier