408 Views

Aust-Agder fylke har vært uten judoklubb i ca. 15 år nå, og det fant styremedlem Jørgen Hilestad ut at han skulle gjøre noe med. Les om prosessen og gjenoppliving av judo i Arendal.

Som nyinnflytta trønder i Arendal har jeg sett at det er et rikt idrettsliv, og spesielt godt på kampsport, men at den beste og viktigste kampsporten manglet. Siden jeg jobber som lærer litt i utkanten av Arendal, tenkte jeg at det letteste var å kontakte fleridrettslaget i den skolekretsen jeg jobber.

Judofestival for barn i Arendal
Judofestival for barn i Arendal
Mange barn som fikk prøve judo!
Mange barn som fikk prøve judo!
Judofestival i Arendal
Judofestival i Arendal

IL Sørfjell er et stort idrettslag med over 1000 medlemmer, med hovedvekt på fotball og håndball som så mange andre. Lederen av idrettslaget bet imidlertid lett på og sa at dette var noe som var savnet, og som idrettslaget gjerne ville ha. Når idrettslaget ordner lokale og halltid er mye ordnet.

Neste punkt på programmet er judomatter! En kjapp e-post til Lars Archer Lauritzen i Judoregion Sør ga et raskt svar. Et rungende ja og lykke til! Herlig med positive folk.

Stine Lastein i administrasjonen i NJF syntes også at dette var et tiltak verdig å være med i judofestivalen, og dermed kom det pakker i posten med flotte brosjyrer, stort banner og flotte drikkeflasker med judologo på.

Og når vi snakker om positive folk! Erik Brunvatne og noen av hans utøvere i Budosør lovte oss å hjelpe til på judofestivalen. Erik er brennende engasjert for judo, og hans judoerfaring er noe sørlandsk judo kommer til å få stor nytte av i fremtiden.

Den 27. september ble altså judofestival arrangert på Stuenes skole i Arendal. Oppmøtet var på ca. 40 barn og en del voksne. Budosør Judo Club holdt en fartsfylt og fin oppvisning med luftige kast som imponerte de fremmøtte. Etter det fikk alle som ville prøve seg på matta. Etter en kort oppvarming med litt ruller og gremlins, lærte vi bort hon kesa gatame og alle fikk prøve litt ne waza randori. Stor suksess, selv om det var trangt på matta. Alle som var tilstede fikk hver sin flotte drikkeflaske, med judofestival-logoen som takk for innsatsen.

Jeg har god tro på at vi skal få til en judogruppe i Arendal. Målet er to partier i uka det første året, så får vi se hvordan det utvikler seg. Jeg har allerede flere tips både fra NJF og andre når det gjelder ressurspersoner i nærområdet. Vi vil også benytte kompetansen som er i Budosør Judo Club når vi får mulighet til det.

Mine tips til de som har lyst til å starte judoklubb er:

  • Snakk med NJF! De har oversikt over ressurspersoner på steder uten judoklubb, og masse tips om oppstart for øvrig. Kall det judofestival i oppstarten, så får du kanskje mye flott stæsj å dele ut. I tillegg har NJF leasingavtaler og rekrutteringstiltak når det gjelder innkjøp av utstyr. Lurt å vite hva man kan be om hjelp til.
  • Snakk med et eksisterende fleridrettslag om de vil ha judogruppe! Tror det er lett å få et ja, og man slipper en del formelle ting. De har også ofte tilgang til lokaler.
  • Snakk med judoregionen i ditt område! Det finnes masse matter tilgjengelig som lånes ut i en oppstartfase.
  • Hør med nærmeste klubb om å hjelpe til med oppstarten. Du får garantert et ja!

Er det flere der ute som lenge har tenkt eller vurdert å starte en judogruppe eller en klubb, se på veiledningen som NJF har utarbeidet, eller kontakt administrasjonen direkte!

Mvh
Jørgen Hillestad

Lill Merethe Tjeldvoll

Ansvar: Organisasjon | Telefon: 21 02 98 23 | Mobil: 45253401

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier