244 Views

Under årets Lag NM i Asker lørdag 14. november var det totalt 3 kandidater som skulle opp til høyere dommerlisenser. Test ble gjennomført etter dommermøtet på fredag kveld, og den praktiske prøven selvfølgelig under stevnedagen.

Fornøyde kandidater etter dagens prøve sammen med representanter fra DK. FOTO: Hans Engebretsen
Fornøyde kanidater etter dagens prøve sammen med representanter fra DK. FOTO: Hans Engebretsen

Kandidatene gjennomførte en prøve i både teori og praksis som viser bred judokunnskap og god judoforståelse. DK har derfor den glede å gratulere Svenja Rahn (TSI/ Hamar) og Žygimantas Rybinas (Trondheim JKw/ Nidaros) med bestått Nasjonal A-lisens, og Martin Gerhardsen (Sande) med bestått Nasjonal B-lisens. Både diplom og jakkemerke er overlevert.

En Nasjonal A og B-lisens eksamen er hovedsakelig en praktisk prøve, og derfor var kandidatenes prestasjon under stevnet vektlagt høyt under evalueringen. Under slike tester er det gjerne en litt nervøs begynnelse, men det normaliserte seg ganske raskt og kandidatene gjorde en utmerket jobb i løpet av dagen. Avslutningen ble av det tøffe slaget da kandidatene ble satt opp til å dømme finalen i herreklassen. En finale hvor kun ett sekund ble avgjørende for utfallet, og den endelige avgjørelsen kom ikke før i dagens siste kamp. En skikkelig grøsser.

Ekstra hyggelig er det selvfølgelig at årets kandidater er unge, lovende dommere, og DK håper alle kandidatene vil legge planer for hvordan de vil utvikle seg videre, ikke bare som judokas, men også som habile dommere.

DK håper disse dommerlisensene er en kilde til inspirasjon også for andre, og vi håper mange flere ønsker å videreutvikle seg som dommere. De siste årene har det vært gjennomført mange kurs, og det er flere kandidater på både klubb og regionplan. Det er etablert en mentorordning for nye dommere hvor de skal få den beste oppfølgingen i lokale/ regionale stevner, og vi håper dette vil få enda flere til å prøve seg som dommere. Det er også viktig at disse blir tatt vare på i klubbene på lik linje med konkurranseutøverne slik at vi kan beholde de på matta i mange år. Judo og dømming er både utviklende, utfordrende og gøy!

En liten oppfordring til slutt: Det er i klubbene utviklingen starter, også for dommere.

For DK
Thom Hallum

Stine Lastein

Generalsekretær | Telefon: 21 02 98 21 | Mobil: 93441760

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier