227 Views

Helgen 23.-24. juni arrangerte vi en nettverkssamling for ungdom med ulike verv/roller i klubbene sine.

Gruppearbeid om coaching. Foto: Lill Merethe Tjeldvoll

Takket være midlene fra Sparebankstiftelsen så kunne vi endelig sette oss ned og planlegge en samling for en målgruppe vi lenge har ønsket. Målgruppen var ungdom i aldersgruppen 15-25 år, og det var spesielt de ungdommene som har et ekstra engasjement og et ønske om å utvikle seg som vi ønsket å nå.

Vi vet at det er denne generasjonen som en dag skal overta oppgavene og styre klubbene sine videre, og derfor er det både viktig og lurt å gi dem en slik møtearena der de kan lære, bli motiverte og få innblikk i hvordan idrett- og judonorge fungerer.

Diversity Icebreaker, om personlighetstyper i teamsamarbeid. Foto: Lill Merethe Tjeldvoll.

Vi har ingen slike møtearenaer for denne målgruppen i norsk judo idag, derfor var det også spennende å se hvor mange som ønsket å være med. Heldigvis fikk vi en ganske bra oppslutning slik at vi kunne gjennomføre arrangementet som planlagt.

Totalt meldte det seg på 15 ungdommer i aldersspennet 13-19 år.
De kom fra Namsos Judo Club, Levanger Judoklubb, Sola Judoklubb og Ippon Judoklubb. Alle deltakerne har roller i egne klubber, enten som trenere, arrangører, dommere eller styremedlem. Mange trener judo også selv, på ulike nivåer.

I tillegg deltok 3 av veilederne i Ungdomsprosjektet; Emanuel Holmberg (Ulstein Judoklubb), Elise Åkesson (Gausel Judoklubb) og Kenny Halvorsen (Aurskog-Høland).
Fra NJF var det Stine Lastein og Lill Merethe Tjeldvoll som var tilstede som planleggere og arrangører.

Stig Andre Berge forteller om sin hverdag som toppidrettsutøver. Foto: Lill Merethe Tjeldvoll

Judoforbundet har jobbet lenge med å planlegge arrangementet og med å lage et spennende program som skulle inneholde både faglig, inspirerende, morsomt og et sosialt opplegg.

Madelene Rubinstein deler sin historie og kommer med nyttig tips. Foto: Lill Merethe Tjeldvoll

Samlingen startet lørdag formiddag og denne dagen var viet til mye faglig innhold der deltakerne selv skulle jobbe mye på egenhånd og i grupper. På programmet hadde vi Gullik Gundersen (tidligere visepresident i NJF), Per Vestli (toppidrettssjef i NJF) og Atle Rolstadaas (Skiforbundet). De to sistnevnte hadde laget et opplegg med mye workshops der deltakerne fikk mulighet til å lære litt mer om seg selv og hvilken type ledere/personer de er – og hvordan det påvirker relasjonene med andre. Det ble jobbet mye med personlighetstrekk, relasjoner, coaching, kommunikasjon og hvordan påvirke andre for å få gjennomslag for et forslag/idé.

På søndagen var det en liten annen vri, der hensikten var å få inn noen morsomme og spennende foredragsholdere. Her ønsket vi å inspirere deltakerne og la dem få innblikk i toppidrettsutøverne hverdag. Vi hadde besøk fra bryteren Stig André Berge, som har en OL bronse fra Rio i 2016. Vår egen judoutøver Madelene Rubinstein var også innom. Vi fikk høre historien om hverdagen til to toppidrettsutøvere som satser alt mot OL i Tokyo i 2020.

Begge disse foredragene ble godt mottatt og vi tror nok at deltakerne kanskje syns det var det morsomste på hele programmet. Det var også litt hensikten med å få inn disse utøverne.

Deltakerne fikk en utfordring, og mestret den ganske bra. Foto: Lill Merethe Tjeldvoll

Videre på søndagen ble deltakerne også orientert om hvordan norsk idrett og norsk judo er organisert og hvordan det hele fungerer og henger sammen. Det kan være nyttig å få en slik redegjørelse både på hvordan de ulike organisasjonsleddene jobber, men også ikke minst hva vi gjør for medlemmene og klubbene våre.

Alt i alt, er vi strålende fornøyd med samlingen. Det var en utrolig fin gjeng som møtte. Det kom også mange gode tilbakemeldinger om at det hadde vært læreriktig og morsomt å delta.

I tillegg til selve programmet, så hadde vi også mye tid sammen med ulike sosiale aktiviteter. Det ble både grilling, volleyball og bading!

Vi oppfordrer alle klubbledere, trenere og andre voksenpersoner i klubbene om å ikke være redde for å gi ungdom oppgaver i klubbene sine. Mange vil gjerne bidra og de er kjempeflinke. Vis dem tillitt, så vil dere få mye tilbake!

Vi håper det ikke blir siste gang vi får til en slik samling med ungdom!

Mvh
Stine Lastein og Lill Merethe Tjeldvoll i Judoforbundet!

Lill Merethe Tjeldvoll

Ansvar: Organisasjon | Telefon: 21 02 98 23 | Mobil: 45253401

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier