93 Views

Landslaget har inngått en avtale med Athlete Analyzer, som er et verktøy for å holde oversikt over trening og kamprapporter, og sikre et effektivt samarbeid mellom utøver og Sportsapparat.

De siste årene har vi lett etter en slik plattform. Det er avgjørende at løsningen er enkel å bruke for alle parter, i tillegg til å inneholde den funksjonaliteten vi krever. Fra 2017 inngikk vi derfor et samarbeid med det svenskproduserte programmet, Athlete Analyzer. Her følger litt informasjon rundt hvilke muligheter det har gitt oss.

Total oversikt
Programmet er nettbasert med tilknytning til app på smarttelefon. Det gjør at treneren enkelt gjennom programmet kan hente ut statistikk om alt som blir loggført. Mao slutt på tusen excel ark, krysselister, kamprapporter osv som skal føres over og summeres. Med nettlagring er også risikoen for tapte data vesentlig redusert.

Treningsdagbok
Treningsopplegg lages i programmet og deles med utøverne. Treningsprogrammet kan være overordnet eller ned på detaljnivå. Treningsøktene vil da poppe opp på tlf til utøverne etter de skal være gjennomført. Utøver får påminnelse om økten er gjennomført. Utøver krysser av for gjennomført eller årsak for fravær. All statistikk regnes ut fortløpende alt utifra hvor detaljert treningsopplegget er. Antall timer per type trening, muskelgruppe, intensitetssoner osv.

Videoanalyse og kamprapport
Videoanalysen er kanskje det sterkeste verktøyet. Kampvideoen kan lastes opp og rapport gjennom videoen. Det gjør at man enkelt kan tidfeste hendelser i kampen som da enkelt kan hentes frem uten å måtte se igjennom hele videoen på nytt. All data som føres hentes ut igjen som statistikk. Hva scorer du mest på, hvilke retning, hva taper du på, hva får du mest straff for osv er viktig informasjon å bearbeide i utviklingen av utøverne.

Kastretninger

I tillegg har man mulighet til å enkelt hente opp video fra tidligere motstandere på tlf om man skulle møte dem igjen på konkurransedagen. Trener/utøver kan også skrive tilbakemeldinger på kampene.

Kommentarer til hver kamp

Målsettinger
Utøver/coach kan legge inn målsettinger som åpnes gjennom loggføring. F eks få til x antall av et spesifikk kast, antall treningstimer, testresultat osv.

Trenersamarbeid
Mens landslagstrener har innsyn i alle landslagsutøvere så har klubb-/regiontrenerne mulighet til å få tilgang til sine utøvere, samt utøvere utenfor landslaget. Det gir mulighet til samarbeid trenerne i mellom. Trenerne får innsyn og tar del i prosessene rundt utøverne og kan videreføre kompetanse inn i sine klubber/regioner. Klubbtrenerne kan også utvide sin utviklingsgruppe til utøvere utenfor landslaget helt ned i U15 alderen. Fordelen er at relevant statistikk blir lagret til den dagen utøverne vil være aktuelle for landslaget. Landslagstreneren har også mulighet til å følge aktuelle grupper/utøvere uten at det koster landslaget noe ekstra.

Prisplan
Athlete analyzer legger opp til flere prismodeller avhengig av hva som passer for den enkeltes behov. Coach og utøver har 2 modeller hver.

Coach unlimited. Tilgang til ubegrenset antall utøvere. Koster 449 euro per år.
Coach basic. Du betaler per utøver du har tilgang til. Koster 29 euro per utøver per år. Passende for klubb-/regiontrenere som ønsker tilgang til sine utøvere.

Athlete premium. Full tilgang til alt og mulighet til å laste opp 200 videoer. Koster 79 euro per år.
Athlete basic. Begrenset til 50min video opplasting. Koster 49 euro per år.

Premium passer best til eldre utøvere på høyere nivå. Basic passer best til yngre utøvere hvor det hovedsakelig er statistikk som skal føres.

NJF dekker 2 coach unlimited og 10 athlete premium abonnementer for landslaget. Det gir oss i landslaget en unik mulighet til overordnet oversikt av treningshverdagen til utøverne og gi oppfølging og tilbakemelding. Det er U21/senior landslagsutøverne som får dette dekket. U18/rekrutt utøvere må dekke selv, men får 15% rabatt.

Hvis du tenker at dette er interessant for din klubb i utviklingen av unge utøvere så anbefaler vi en titt på hjemmesiden til Athelte analyzer. Vi anbefaler alle satsingsgrupper fra U15 og oppover som ønsker å ta oppfølgingen et steg opp i det minste å ta en gratis prøveperiode uten bindingstid.

Hvis dere har konkrete spørsmål kan dere også kontakte Nicklas Björklund på nicklas@athleteanalyzer.com

Mvh

Albin Dal
Sportssjef

Kristoffer Halmøy

Telefon: 21 02 98 20 | Mobil: 97574991

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier