103 Views

Da var det dags for årets første Europa cup i 2014 for juniorer. Med på Europa cupen i Coimbra var 353 utøvere fra 19 land. Av de 19 landene var Canada og Kapp Verde de som kom lengst ifra.

I år har IJF bestemt at det skal være en world rankinglist også for juniorer. Så vår europa rankinglist gjelder ikke lengre. For å komme seg inn på junior world rankinglist blir det nok samme som for senior, dvs man får poeng allerede for én vunnet kamp og senere mer poeng jo lengre man kommer i turneringen. Europa cupene vi har (de kommer kanskje å bytte navn) gjelder for world rankinglist.

Med på stevnet fra Norge var Synne, Madelene, Cecilie, Fredrikke, Ben, Herman, Linus, Marius, og Erik. Henrik skulle og vært med, men skadet seg rett før og måtte blir hjeme denne gangen. Så det ble den største gjengen vi har hatt på junior på en god stund, moro!

Fredag var reisedag og innveiing for de som skulle konkurere på lørdag.

Synne fikk en tøff start og tapte, og fikk dessverre ikke noe rekval.

Madelene ble beste norske idag. Hun tok 4 seier og tapte 2. Hun presterte riktig bra gjennom denne dagen. God variert judo, bra anspenningsnivå og bra greppning. Dette gjorde at det ble en 5. plass denne gangen og noen poeng på den nye world rankinglist. Bra jobbet!

Ben startet med en seier i første kamp mot en portugis, der han jobba bra i hele kampen. I kamp 2 ble det tap. Ben ledet kampen, men klarte ikke å holde ut hele veien og dessverre ble det ingen rekval.

Linus starta også bra og hadde god kontroll i sin første kamp. Men dessverre gjorde han en liten taktisk miss siste 30 sek og han tapte kampen. Her ble det rekval og Linus tok en seier, men tapte neste.

Herman, som iblant fokuserer på andre ting, gjorde denne gangen ingen likedan miss. Han var cool og jobba på hele veien og jevnet ut kampen når det var 1 sekund igjen. I golden score jobbet han fortsatt på og det ble seier. I kamp 2 ble det tap mot en bra Østeriker som dessverre tapte innen semi finalen og det ble ingen rekval.

Marius starta med en sikker sankaku og seier innen 1 minutt. I andre kampen ble det tap og dessverre ingen rekval.

Erik starta med 2 seier. I tredje kamp tok han sin motstander i holdegrepp, men han tok seg løs og gikk sen videre og vant hele turneringen. Rekval for Erik mot en Italiener, der han jobba bra men orken fanns ikke og det ble tap.

På søndag var det Cecilie og Fredrikke sin tur å konkurrere.

Cecilie gjorde en bra kamp, men en liten feil og spanjolen tok sjansen og fikk poeng som hun holdt kampen ut. Dessverre ble det heller ingen rekval her.

Fredrikke hadde først WO og starta senere med en fin uchi mata, ippon og neste kamp klar. Neste kampen ble det en tøff fight, men dessverre ble det tap. Rekval ble det og først en dame fra Sveits. Også denne kamp var tøff. Denne gangen var det Freddy som avgjorde med en juji gatame. I kampen om å komme til bronsefinalen ble det tap mot en brite. Fredrikke som gjorde mange bra kamper, holdt bra fokus, jobbet bra med grepp og fikk en 7. plass og noen poeng på world rankinglist.

Dette var det beste Europa cupen på 2 år. Vi tok 12 seier og det ble 13 tap. Dette er flere seire enn vi tok under hele forrige året på 3 europa cuper (8 seier og 19 tap) og 2012 på 5 europa cuper (5 seier og 26 tap). Så vårt juniorlag gjør bedre og bedre. Har vi ting igjen å jobba på: JA, men vi er på rett vei.

Vi teller seier eller tap, men for utøverne er det «bra prestation» som teller. Og om de gjør en bra prestation så er det stor sjanse for at det blir seier. Bra prestation var det som var den store forskjellen denne gang. De fleste hadde fokus på hva de skulle gjøre og gjorde det i de fleste kamper, derfor ble det flere seirer. Desto mer fokus på dette så blir det bedre og utviklingen fortsetter.

Nå blir det treningsleir med 2 judotreninger per dag på mandag og tirsdag innen vi reiser hjem.

Vi ses på mattan!

Anders Dahlin
Landslagstrener

Kristoffer Halmøy

Telefon: 21 02 98 20 | Mobil: 97574991

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier