177 Views

Torsdag 10. mars reiste 4 utøvere og coach Dahlin til Portugal og European Cup for juniorer.

Etter en overnatting i Lisboa så leide vi bil og åkte ned til Coimbra, der stevnet skulle være, for akkreditering og innveiing.
21 land fra 3 ulike kontinenter var på plass denne gang. Fra Norge stilte Cecilie Bolander, Linus Vinje, Erik Alsgaard, Matias Kollerud og som coach Anders Dahlin.

Første dagen var det bare Linus som konkurrerte i -73 kg. Han fikk en tøff og jevn kamp mot en fra England i første kamp. Det var helt likt til det var ca 30 sekunder igjen. Da avgjorde Linus med en fin Ura Nage og Ippon. I andre kamp sto en Portugis som motstander. Denne kampen var ikke så lang før Linus spratt rundt han og sendte han i matta og Ippon (video ligger på NJF´s Facebook side).

Tredje kamp mot en fra Frankrike ble heller ikke lang, men dessverre var det Linus som datt i matta denne gang. Det ble ingen rekval og konkurransen var over for Linus denne gang. Dette var et skritt videre for Linus som klarte og holde fokus mye bedre denne gang.

Søndag og først ut på matta var våre i -81 kg . Først var Erik som hadde 3. kampen for dagen. Han hadde en fra Spania og første minutt av kampen var jevn. Men så gikk han på en yuko og kom aldri riktig tilbake inn i kampen etter det. Det ble ingen rekval på Erik.

Matias var neste opp på matta. Han startet bra og dominerte grepet og tok ledning på en shido. Så tapte han fokus litt i en grep situasjon og så var dagen over. Det ble ingen rekval her heller.

Cecilie i -63kg skulle vise seg å gjøre en veldig bra prestasjon denne dagen. Første omgang sto hun over og fikk vinneren av en Italiensk og en fra Nederland . Det ble damen fra Nederland der Cecilie avgjorde med en uchi mata for wazari som hun holdt kampen ut.
I neste kamp fikk hun en fra Spania. Her var det ikke noe snakk om hvem som skulle vinne. Cecilie avgjorde tilslutt med en sankaku, Ippon!

Cecilie Bolander på premiepallen. Foto: EJU
Cecilie Bolander på premiepallen. Foto: EJU

I semifinalen mot L. Piovisana fra England, 3. plass på World Rankinglist, kjørte Cecilie veldig bra og kampen var lenge jevn. Men med en rask ko-soto-gake forsøk som endte i holdegrep ble det tap for Cecilie denne gang. Men det var første gang hun var i semifinale på dette nivået så det ble også en nyttig erfaring.

Det ble da også første gang en medaljekamp på Cecilie. Bronsefinalen ble mot en annen Brittisk, 26. plass på World Rankingliste (Cecilie var på 53. plass innen denne dag). Men Cecilie hadde fokus hele veien og tok ledningen på 2 shido og så avgjorde hun med en seio nage, yuko og bronsemedaljen var hjemme!

Cecilie jobba bra med grepet hele dagen, hadde bra fokus og økte angrepsfrekvensen litt og i helt rett kurve i kampene. Det er gledelig når hardt og målrettet arbeid lønner seg som det gjorde idag. Ett lite eksempel var når vi var i Belgia Open i januar. Cecilie var rusten og gikk ikke kampene som vi ønsket. Hun fikk i oppgave å konkurrere litt mer fram til første Europacupen (denne i Portugal). Hun leitet selv opp etter utenlandske konkurranser og fant et par stykker og gjorde jobben, og her kom resultatet for det. Så bra jobba Cecilie!

Det er gledelig å kunne konstatere at det er 5. året på rad som vi er i medaljekamper på Europa cup for juniorer, en bra trend.

Neste blir Europa cup i Italia i 9.-10. april for de som har prestert bra så langt i år. Det blir Cecilie (bronse Belgia og Portugal), Thea (bronse Belgia) og Linus(2 kampseirer i Portugal). Deretter så kommer flere til å få muligheten å vise seg frem og prøve seg på Europacupen i Litauen 7.-8. mai.

Vi ses på matta!

Anders Dahlin

Lill Merethe Tjeldvoll

Ansvar: Organisasjon | Telefon: 21 02 98 23 | Mobil: 45253401

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier