172 Views

27.-30. Desember ble det arrangert en lukket romjulssamling for Landslaget. Det var bra oppmöte av alle på landslaget. Samlingens hovedoppgaver var framfor alt fysiske tester.

NJF-kaka! Laget av Cecilie Bolander.
NJF-kaka! Laget av Cecilie Bolander.

n2013_romjulssamling_01

n2013_romjulssamling_02

En stor fordel å ha samling akkurat på denne tiden er at de som går på skole ikke trenger å ta ytterligere fri. De må uansett ta fri mange skoledager for konkurranser og leir, så da når muligheten finns så prøver vi og gjøre det på denne måten.

Oppmöte var fredag den 27. december kl. 15.00. Det ble det ingen myk start da vi startet direkte med fysisktest för alle. Ungdommene kjørte sine tester med kroppen som belastning i de fleste øvelser. Junior og senior hadde i tillegg max styrke test. Her har det blitt bedre som gruppe, men vi må fortsette å jobba med detta og ta noen skritt til.

Som dessert etter de nevnte testene var det dags för bordtennisturnering. Etter trekkning så var turneringen igång. Etter mange kamper, noen tøffe, andre ikke fult så harde + noen extra kamper under samlingen så kunne til slutt Alexandra hente ut førstepris i jenteturneringen og på herre siden viste de unge respekt for den eldre og lot Anders vinne.

Alle gjorde sitt beste og jobba bra. Men om det er noe som gruppen må ta tak i, så er det kondisjon. Hvorfor er da kondisjon så viktigt?

För selve judokampen er ikke kondisjon den viktigaste egenskapen. MEN, for å kunne trene så mye som kreves, så må kondisjonen være på plass. Om den ikke er det så får man ikke tid nok til å hente seg tilstrekkelig inn, til neste trening. Da svekkes kvaliteten og skaderisikoen øker. Det merkes ikke minst på leir!

Det er ikke minst veldig nyttig å ha bra kondisjon mellon kampene i en konkurranse. Med bra kondisjon så henter du deg bedre inn igjen mellon kampene og kan gjøre det like bra i 5. kampen for dagen som du gjorde i starten. Så til utøvere,trenere, klubbledere; la oss alle ta tak i dette nå!

Dagen fortsatte med en judoøkt med framfor alt grep som fokus innen det var tid å bruke hodet. Her viste alle tester hvor mye de faktiskt kan. De fikk diskutere i grupper hva vi kan gjøre for å bli bedre. Whiteboard tavla fyltes med ideer og forslag fra gruppene, bra jobbat! Husk nå å ta noen av disse hver dag!

Det siste for dagen var videoanalyse. Tilmed her gjorde de bra og viste god judoforståelse.

Söndag morgen og nå fikk de 30 min på å varme opp selv, innen det var dags för judokonkurranse. For at man skal kunne gjøre en riktig maxprestasjon på judomatta så må man være oppi maxpuls eller veldig nære et par ganger. Så hard greppning og randori må inngå i oppvarmingen.

Etter dette var det velfortjent mat. Det bød på svensk julegrøt. Det viste seg at det var kun 2 personer (Herman og Erik) som våga å gjøre det som man skal (som svensk) med melk på grøten. Men det var jo andre gledelige nyheter. Sindre hadde baket boller, Bjørn hadde gjort krumkaker og Cecilie böd på kake. Ja, det er tydelig at det ikke bare er judo de kan!

Eftermiddagen avsluttet med lagkonkurranse i diverse ting. Alt fra fysiske øvelser til quiz. Konkurransen ble avsluttet med høytidelig prisutdeling. Prisene var kanskje ikke like høytidelige!

Måndag morgen og denne dagen bestod av en judo del og en fysisk del. Alle jobba på bra og hadde god humør, selv om de var riktigt slitn.

Under samlingen fikk de tilbakemeldninger på hvordan de hadde gjort det på testene. Så nå er det å ta tak i det og forbedre seg til neste gang.

Takk til alle som var med på denne leiren, dere er en herlig gruppe å få jobbe med!

Vi ses på mattan

Anders Dahlin

Johnny Roaldseth

Albin Dal

Kristoffer Halmøy

Telefon: 21 02 98 20 | Mobil: 97574991

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier