274 Views

Lørdag 10.september var det klart for verdenscup i Tallin, Estland, det første etter OL. Norge stilte med én utøver, Madelene Rubinstein.

Sterk 5. plass til Madelene Rubinstein i verdenscup i Tallinn.
Sterk 5. plass til Madelene Rubinstein i verdenscup i Tallinn.

Første kamp mot El Idrissi fra USA. Her gjorde Madelene kort prosess med snuing til holdegrep.

Kamp nr 2 mot Nordmeyer fra Tyskland. Nordmayer fikk tidlig inn en yuko. Resten av kampen styrte Madelene og hadde flere gode angrep. Taktikken fungerte bra og hun nøytralisterte grepet perfekt, men hadde ikke helt marginene på sin side i kastene.

I rekvalfinalen sto Wirth fra Tyskland på motsatt side. Igjen fikk Madde inn en av sine favoritt snuinger. Det holdt til yuko. Resten av matchen kjørte vi taktisk og Wirth var aldri nærme og Madde var klar for sin første finale på verdenscup nivå.

I bronsefinalen sto Edwards fra England klar. Hun var ranket rundt de 50 beste i verden før stevnet. De møttes i EC Tyskland et par uker før. Da ble det kort seier til Edwards. Vi endret litt på taktikken. Kampen var jevn og taktikken fungerte bra. Halvveis i kampen fikk Madde inn en nydelig ko uchi gake til wazari. Kanskje nervene satte inn, men Edwards skrudde hvertfall opp et hakk, byttet grep og tok nok Madde litt på senga. Fikk inn en wazari på koshi guruma og fulgte opp med holdegrep til ippon.

Det ble en sterk 5. pl i første verdenscup for Madelene til slutt. Ekstra surt å ende opp uten medalje etter å ha ledet bronsefinalen med wazari. Allikevel er det masse positivt å trekke fram. Nå vet vi at hun er god nok for medalje på dette nivået.

Vi gleder oss også med den beste norske prestasjon på seniornivå siden 2009. Mange barrierer ble brutt i helgen og vi gleder oss til fortsettelsen!

Grattis Madde!

Albin Dal
Sportssjef

Kristoffer Halmøy

Telefon: 21 02 98 20 | Mobil: 97574991

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier